NEASMS

To νέο Audi R8 Spyder V10 Plus έχει 610 άλογα και 0-100 σε 3,3’’!

Πρόκειται για το ισχυρότερο ανοιχτό αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η γερμανική εταιρία και βασίζεται στην απλή έκδοση της 2ης γενιάς του R8 Spyder που παρουσιάστηκε πέρσι…

Ξεκινώντας με νούμερα η μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με τον γνωστό ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 λίτρων που αποδίδει 610 άλογα (με αύξηση σχέση συμπίεσης στο 12,7:1 και λοιπές αναβαθμίσεις πετυχαίνεται αύξηση ισχύος κατά 70 ίππους σε σχέση με τον απλό V10 FSI) και 560 Νm ροπής με όριο τις 8.700 σ.α.λ. Με βάρος στα 1.587 κιλά (25 κιλά λιγότερα από το νορμάλ R8 Spyder) το V10 Plus χρειάζεται μόλις 3,3 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει στα 328 χλμ/ώρα. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 207.500 ευρώ στην Γερμανία ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν προς τα τέλη του καλοκαιριού.

Από εκεί και πέρα η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός επτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης με αρκετούς συνδυασμούς στο χρώμα του αμαξώματος και της υφασμάτινης οροφής, έξτρα επενδύσεις από carbon ή τιτάνιο σε επιλεγμένα σημεία του αμαξώματος και του σαλονιού κ.α. Μάλιστα, για την συγκεκριμένη έκδοση Plus υπάρχει αυτό το πολύ όμορφο ματ πράσινο χρώμα με ανθρακί γρίλια, μαύρες εξατμίσεις, στάνταρ 19 ίντσες (υπάρχουν και έξτρα 20άρες).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!