ΑΓΩΝΕΣ

Le Mans, από τη θέση του οδηγού της Porsche 919 Hybrid [vid 360]

Πως είναι η θέα από το πιλοτήριο της 919; Ο Marc Lieb, εργοστασιακός οδηγός της Porsche αναλαμβάνει να μας πάει μια γρήγορη βόλτα.

Το Circuit de la Sarthe, η διάσημη πίστα των 24 ωρών του Le Mans, φιλοξένησε φέτος τον 85ο ομώνυμο αγώνα, τον οποίο πολλοί θεωρούν ως τον κορυφαίο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και όχι άδικα, αν σκεφτεί κανείς ότι, για 24 ολόκληρες ώρες, αγωνιστικά διαφόρων κατηγοριών κινούνται στο όριο, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, με ταχύτητες που ξεπερνούν κατά πολύ τα 300 χλμ./ώρα. Ενδεικτικά, τα πρωτότυπα της κατηγορίας LMP 1, όπως η 919 Hybrid, ξεπερνούν σε ισχύ τους 900 ίππους, εξασφαλίζοντας επιταχύνσεις υψηλότερες από αυτές ενός μονοθεσίου της Formula 1!

Αν θέλετε να πάρετε μία γεύση περί τίνος πρόκειται, η Porsche δημοσίευσε το κατάλληλο video. Γυρισμένο με κάμερα 360 μοιρών, μας τοποθετεί στο πιλοτήριο μίας 919 Hybrid, με οδηγό τον Marc Lieb, παλαιότερο νικητή του αγώνα. Για την ιστορία, το video αυτό γυρίστηκε μερικές μέρες πριν τον αγώνα, στην περίοδο των δοκιμαστικών, ενώ η συγκεκριμένη Porsche #1 εγκατέλειψε λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, ενώ βρισκόταν επί κεφαλής και με διαφορά.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!