ΑΓΩΝΕΣ

Η Toyota έχασε το Le Mans ξανά από μια γκαντέμικη συγκυρία!

Ακολουθήστε το caroto.gr στο Google News για άμεση ενημέρωση

Η ατυχία που χτύπησε την Toyota στο καταστροφικό φετινό Le Mans δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία παρεξήγηση. Και μία λάθος εκτίμηση από τον Kobayashi για κάποια σήματα που του έκαναν όσο ήταν στα πιτς, νομίζοντας ο ίδιος ότι ήταν από κριτές, ενώ ήταν από έναν άλλον οδηγό!

Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, όλα έγιναν όταν ο Kobayashi μπήκε στα πιτς όντας άνετα και πολύ μεγάλη διαφορά πρώτος. Σε κάποιο γύρο κοντά στα μεσάνυχτα του Σαββάτου είχε βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας, οπότε η Toyota είχε αποφασίσει να κάνει ένα πιτ στοπ, με τον Kobayashi να αντικαθιστά τον Mike Conway στο τιμόνι του Νο. 7 αυτοκινήτου.

Ο Ιάπωνας οδηγός περίμενε να πάρει το ok από τους κριτές όταν εκείνη την στιγμή πέρασε από δίπλα του κάποιος που έμοιαζε με κριτής και του έκανε το νόημα με τον όρθιο αντίχειρα. Ο Κobayashi νόμισε ότι πήρε το ok να ξεκινήσει όμως αυτό ήταν λάθος και η ομάδα τον ειδοποίησε να σταματήσει.

Οι δυο εκκινήσεις με τον θερμικό κινητήρα έκαναν τον συμπλέκτη να υπερθερμανθεί και να παραδώσει το πνεύμα λίγο αργότερα οδηγώντας το αυτοκίνητο σε εγκατάλειψη. Και αυτό γιατί όπως εξηγεί ο τεχνικός διευθυντής της Toyota Pascal Vasselon, η υβριδική Toyota κινείται μέσα στα pits με τους ηλεκτροκινητήρες, και ο συμπλέκτης δεν είναι σχεδιασμένος για δύο-τρεις εκκινήσεις χωρίς λόγο και με τον θερμικό κινητήρα.

Μετά από αρκετές ώρες αποδείχθηκε ότι ο επίμαχος “κριτής” ήταν ένας άλλος οδηγός, ο Vincent Capillaire της ομάδας Αlgarve Pro Racing στην κατηγορία LMP2, o οποίος έκανε αυτή την χειρονομία ως επιδοκιμασία για την επίδοση του Kobayashi. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Ήθελα απλώς να ενθαρρύνω τον οδηγό της Toyota, ήταν μία αυθόρμητη χειρονομία»!

Στον Capillaire επιβλήθηκε πρόστιμο για αυτή την συμπεριφορά από τους αγωνοδίκες και δήλωσε ότι λυπάται για την αναστάτωση που προκάλεσε. Πάντως, οι άλλοι οδηγοί υποστήριξαν ότι ήταν πολύ εύκολο στον Kobayashi να πέσει στην παγίδα, γιατί η στολή του Capillaire έμοιαζε πολύ με αυτή των κριτών, ενώ μέσα στην νύχτα και με την ένταση του αγώνα ήταν πολύ εύκολο να κάνει το λάθος. Πραγματικά απίστευτο να χάνεις ένα Le Mans από ένα τέτοιο γεγονός!

Back to top button