NEA

Θα αποκτήσει η Harley Davidson την Ducati;

Η εξαγορά της ιστορικής εταιρίας μοτοσικλετών έγινε το 2012, ωστόσο το dieselgate και η ανάγκη αναδιοργάνωσης και μείωσης του λειτουργικού κόστους του γκρουπ VW επαναφέρει τα σενάρια για την πώληση της Ducati…

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η αξία της Ducati μπορεί να φθάνει έως και το 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Και οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Harley Davidson προσέλαβε την Goldman Sachs για να την βοηθήσει στην εξαγορά της. Όμως η Harley δεν είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η μόνη εταιρία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, καθώς και η Ινδική εταιρία μοτοσικλετών Bajaj Auto φαίνεται ότι έχει και αυτή επιδιώξεις να αγοράσει την Ducati. To ίδιο ακούγεται και για την Investindustrial, το γκρουπ που αρχικά είχε πουλήσει την Ducati στην Audi.

Η Harley Davidson και όσοι ενδιαφέρονται θα δώσουν τις πρώτες προσφορές τους μέσα στον επόμενο μήνα, αλλά πάντα σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η VW δεν πρόκειται να προβεί σε ανακοινώσεις μέχρι την έκθεση μοτοσικλέτας στο Μιλάνο το Νοέμβριο. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι BMW, Suzuki και Honda δεν ενδιαφέρονται να καταθέσουν προσφορές.

Προς το παρόν η VW και η Audi δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι η Ducati έχει βγει προς πώληση. Όμως στελέχη της εταιρίας δηλώνουν ότι πρέπει να κοπούν “μη απαραίτητα” κομμάτια του γκρουπ υπό το βάρος του dieselgate, ενώ και ο Ferdinand Piech που ήταν και ο κύριος υποστηρικτής της αγοράς της Ducati αποτελεί πλέον παρελθόν για την εταιρία.

Όσο για την Harley Davidson το Reuters αναφέρει ότι η Ducati θα ήταν μία ιδανική προσθήκη, μιας και μπορεί να έχει ένα τεράστιο ποσοστό στην αγορά των ΗΠΑ όμως το κοινό της μεγαλώνει ηλικιακά, και πρέπει να βρει τρόπους να αντιδράσει τόσο απέναντι στους Ιάπωνες όσο και απέναντι στην Indian.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!