NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

VW I.D. Buzz, έρχεται το 2022!

Ένα από τα πλέον κλασικά μοντέλα της VW ετοιμάζεται να αναβιώσει, ως EV, μαζί με μία ολόκληρη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Γερμανική εταιρία εδώ και χρόνια εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα νέο microbus. Μάλιστα, κατά καιρούς παρουσιάζει και κάποια πρωτότυπα οχήματα, τα οποία όμως δεν προχωρούν στη συνέχεια. Αυτό τουλάχιστον μέχρι σήμερα, καθώς όπως προκύπτει από μία φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε ένα Ολλανδικό site, η VW ετοιμάζεται να δημιουργήσει μία ολόκληρη σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, βασισμένων στην ίδια πλατφόρμα, MEB, αρχής γενομένης από το 2019.

Κρίνοντας από τη φωτογραφία, πρώτο θα κυκλοφορήσει το I.D. ένα hatchback για την αγορά της Ευρώπης. Ακολούθως θα δούμε το I.D. Cross, που όπως προδίδει και το όνομα του θα είναι Crossover και θα απευθύνεται στις αγορές της Ευρώπης και της Κίνας. Σειρά έχουν τα I.D. Lounge και I.D. AEROe, με το πρώτο να είναι πιθανά ελαφρά μεγαλύτερο και πιο πολυτελές και το δεύτερο να απευθύνεται σε ένα πιο σπορτίφ κοινό. Αυτά μάλλον δεν θα τα δούμε στην Ευρώπη, αφού προσανατολίζονται για την Αμερικάνικη αγορά, καθώς και αυτή της Κίνας. Τέλος, υπάρχει και το I.D. Buzz, το οποίο μάλιστα είναι πανομοιότυπο με το εικονιζόμενο πρωτότυπο που είδαμε μερικούς μήνες πριν, στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

Ειδικά για το τελευταίο, ο ίδιος ο CEO της εταιρίας, Herbert Diess, φέρεται να έχει τοποθετηθεί σχετικά, αναφέροντας τα εξής. «Τα αυτοκίνητα με συναίσθημα είναι πολύ σημαντικά για τη φίρμα. Ακόμα πουλάμε μεγάλες ποσότητες από Beetles, ειδικά στις ΗΠΑ. Έχουμε επίσης και το microbus που δείξαμε, το οποίο πρόσφατα αποφασίσαμε να περάσουμε σε παραγωγή». Περισσότερα στοιχεία δεν υπάρχουν, υπολογίζεται όμως ότι το ηλεκτρικό σύστημα που θα φέρουν, αρχής γενομένης από το I.D. θα αποδίδει περίπου 170 ίππους και θα προσφέρει αυτονομία από 400 έως 600 χιλιόμετρα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!