ΔΙΑΦΟΡΑ

Τιμή ρεκόρ για μία ιστορική Aston Martin [vid]

Πόσο πιστεύετε ότι μπορεί να πιάσει μία αγωνιστική Aston Martin του 1956; Με βάση τις προβλέψεις, το νούμερο που θα προκύψει στη σχετική δημοπρασία, τον Αύγουστο, θα ξεπερνά τα 20 εκ. ευρώ!

Το εν λόγω όχημα, προφανώς, δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για μία DBR1, τη μία εκ των πέντε που κατασκευάστηκαν και πιθανά αυτή που βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση. Το συγκεκριμένο αγωνιστικό στάθηκε απέναντι σε άλλα, κορυφαία αγωνιστικά της εποχής, όπως οι Mercedes 300 SLR και Ferrari 250 GTΟ. Μάλιστα, η κληρονομιά του είναι σοκαριστικά μεγάλη, αφού, μεταξύ άλλων, έχει κερδίσει το Le Mans του 1959 και τα 1.000 χιλιόμετρα του Nurburgring, τα τελευταία με οδηγό τον Sir Stirling Moss. Άλλοι γνωστοί οδηγοί που έτυχε να καθίσουν πίσω από το τιμόνι της συγκεκριμένης DBR1 είναι οι Carol Shelby, Jack Brabham, και Roy Salvadori.

Τα τελευταία χρόνια το αυτοκίνητο έχει συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς και επιδείξεις ιστορικών αυτοκινήτων, κερδίζοντας δεκάδες βραβεία, λόγω της εξαιρετικής του κατάστασης και του συνόλου των μερών του, που είναι τα αυθεντικά! Πίσω από τη δημοπρασία κρύβεται ο οίκος RM Sotheby’s, που θεωρεί δεδομένο ότι η τιμή που θα πιάσει θα είναι με διαφορά υψηλότερη από αυτή κάθε άλλης Aston Martin που έχει πουληθεί ποτέ.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!