ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκάλυψη για τη νέα BMW X3 [vid]

Η τρίτη γενιά του δημοφιλούς SUV της Γερμανικής εταιρίας είναι γεγονός. Μεγαλύτερη, ισχυρότερη και πιο επιβλητική, θα ξεκινήσει να διατίθεται προς τα τέλη του έτους.

Το μήκος της έχει φθάσει πλέον στα 4,7 μέτρα με το πλάτος και το ύψος να κυμαίνονται αντίστοιχα στα 1,89 και 1,67 μέτρα. Τα πάντα βασίζονται σε μία νέα πλατφόρμα, CLAR, η οποία είναι πιο άκαμπτη και ταυτόχρονα ζυγίσει έως και 55 κιλά λιγότερα από αυτή της απερχόμενης γενιάς. Όσο για την αναλογία του βάρους στους δύο άξονες, η BMW παραμένει τυπική στις αρχές της, διατηρώντας την ισορροπία του 50/50.

Εμφανισιακά η νέα Χ3 δείχνει πιο επιβλητική, αναδύοντας παράλληλα έναν έντονο δυναμισμό. Ακολούθως, στο εσωτερικό της ακολουθείται η νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρίας, που ξεχωρίζει για την πολυτέλεια, την εργονομία και τον πλούσιο εξοπλισμό. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον ψηφιακό πίνακα των οργάνων, διαστάσεων 12,3 ιντσών, την κεντρική, έγχρωμη οθόνη του συστήματος infotainment, διαγωνίου 10,2 ιντσών, το μεγάλο head up display, το gesture control, που ανιχνεύει διάφορες χειρονομίες του οδηγού και τις μεταφράζει σε εντολές, καθώς επίσης μία πλήρη γκάμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, όπως Active Cruise Control, Cross Traffic Alert, Frontal Collision Warning με City Collision Mitigation, Lane Change Assistance, Driving Assistant Plus, Lane Keeping assistance, κ.λπ.

Αναφορικά με τους κινητήρες, οι εκδόσεις ξεκινούν με την xDrive20d, που θα εφοδιάζεται με τον 2λιτρο diesel των 190 ίππων και 400 Nm ροπής. Για όσους τώρα αναζητούν έναν ισχυρότερο diesel υπάρχει η xDrive 30d, με 3λιτρο κινητήρα 265 ίππων και 620 Nm ροπής. Με τη σειρά τους, οι βενζινοκίνητες εκδόσεις ξεκινούν από την xDrive 30i των 2 λίτρων και 252 ίππων και κορυφώνονται στην M40i, που κρύβει κάτω από το καπό της ένα 3λιτρο, εξακύλινδρο μοτέρ, 360 ίππων και 500 Nm ροπής. Η τελευταία, μάλιστα, θα διαθέτει Launch Control και θα έχει μία ειδική ρύθμιση στο σύστημα ευστάθειας που θα επιτρέπει στο πίσω μέρος να είναι πιο «παιχνιδιάρικο», προσομοιώνοντας έτσι μία πισωκίνητη φιλοσοφία.

Τέλος, η νέα Χ3 θα διατίθεται σε τρία εξοπλισμού, xLine, Luxury Line και M Sport, διατηρώντας βέβαια μία μεγάλη, έξτρα λίστα στοιχείων που μπορούν να δώσουν ένα μοναδικό τόνο, ανάλογα με τα γούστα -και τα βαλάντια- του ιδιοκτήτη της. Για τιμή είναι ακόμα πολύ νωρίς για να υπάρξει επίσημη πληροφόρηση, λογικά όμως θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!