ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεκτρική Aston Martin RapidE, το 2019

Τη δική της πρόταση στο χορό των ηλεκτρικών οχημάτων αποφάσισε να κατεβάσει η Aston Martin, η οποία όμως θα είναι περιορισμένης παραγωγής.

Για την ακρίβεια, η πρόθεση της εταιρίας να εισέλθει στον κόσμο των EV δεν είναι καινούρια. Ήδη από τον Οκτώβριο του 2015 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Dr Andy Palmer, δήλωνε πως «έχοντας αποκαλύψει το Concept RapidE τον Οκτώβριο του 2015, φτάνουμε σε ένα ακόμα ορόσημο με την επιβεβαίωση ότι τώρα θέτουμε την πρώτη ηλεκτροκίνητη Aston Martin στην παραγωγή. Το RapidE θα παρουσιάσει το όραμα, την επιθυμία και την ικανότητα της Aston Martin να αγκαλιάσει με επιτυχία μία ριζική αλλαγή, παρέχοντας ένα νέο είδος αυτοκινήτου, που παραμένει όμως πιστό στο ήθος μας και ικανοποιεί τους πελάτες μας».

Παρόλα αυτά, το όλο πρόγραμμα πέρασε από αρκετές φουρτούνες, αφού η αρχική συμφωνία της Aston Martin με τη LeEco δεν πήγε καλά, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Πλέον έχει νέο τεχνολογικό εταίρο, την Williams Advanced Engineering, με την οποία εργάζονται μαζί επάνω στο πρόγραμμα. Στην πράξη, η ηλεκτρική Aston Martin βασίζεται επάνω στη Rapide AMR. Μάλιστα, χάρη στους ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που φέρει, θα χαρίζει άμεση ισχύ που δεν έχει δει ποτέ, κανένα μοντέλο της εταιρίας, υποστηρίζουν οι ιθύνοντες. Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν προς στιγμή, γνωρίζουμε όμως ότι θα περάσει σε περιορισμένη παραγωγή, 155 οχημάτων, το 2019.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!