NEAΔΙΑΦΟΡΑ

Πωλείται η συλλεκτική Porsche 917 του Steve McQueen [vid]

Ένα από τα πιο γνωστά αγωνιστικά του παρελθόντος πρόκειται να δημοπρατηθεί τον Αύγουστο και η τιμή του αναμένεται να πιάσει αστρονομικά επίπεδα…

Όχι λόγο κάποιας σπουδαίας διάκρισης σε αγώνες, αλλά επειδή πρόκειται για την Porsche 917 που πρωταγωνίστησε στα χέρια του Steve McQueen στην επική ταινία «Le Mans». Αρχικά το εν λόγω αγωνιστικό είχε χρησιμοποιηθεί ως αυτοκίνητο δοκιμών για το Le Mans του 1970, αλλά στη παραχωρήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας. Στη συνέχεια αγοράστηκε από τον εργοστασιακό οδηγό της εταιρίας Jo Siffert, για περίπου δύο δεκαετίες τα ίχνη της 917 είχαν «χαθεί», τελικά εντοπίσθηκε σε μία αποθήκη στην Γαλλία το 2001.

Μετά από μια βαριά ανακατασκευή επανέρχεται στην επικαιρότητα για να δημοπρατηθεί τέλη καλοκαιριού με εκτιμώμενη τιμή τα 13-16 εκατομμύρια δολάρια. Υπενθυμίζεται πως η 917 είχε έναν 12-κύλινδρο κινητήρα όπου ουσιαστικά ήταν δύο ενωμένοι 6-κύλινδροι boxer με την απόδοση σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάνει ακόμη και τα 1.100 άλογα!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!