ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φυσικά και θα έπαιρνε diesel, το αφεντικό των Jaguar και Land Rover…

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν βλέπει τίποτα κακό που να τον αποτρέπει από το να στραφεί στην αγορά ενός diesel αυτοκινήτου, αφού δεν υπάρχει κανένα θέμα ρύπων.

Εάν έχει πέσει στην αντίληψή σας η κατευθυνόμενη προσπάθεια ορισμένων μέσων του χώρου να «μαυρίσουν» την αγορά των πετρελαιοκίνητων, τότε αξίζει να δείτε τι πιστεύει ο επί κεφαλής των Jaguar και Land Rover στην Μεγάλη Βρετανία. Στη σχετική ερώτηση που απεύθυναν στον Jeremy Hicks, δήλωσε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο για να μην αγοράσει κάποιο diesel μοντέλο. «Αυτή είναι η αλήθεια: αν σας ενδιαφέρει η ποιότητα του αέρα στις πόλεις μας, δεν υπάρχει τίποτα λάθος με την αγορά ενός σύγχρονου αυτοκινήτου diesel».

Ο ίδιος μάλιστα συμπλήρωσε ότι ένα σύγχρονο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο εκπέμπει κατά 95% λιγότερα σωματίδια, σε σχέση με ένα όχημα δεκαετίας. Αντίστοιχα, είναι ξεκάθαρο ότι με τις προδιαγραφές Euro 6 σχεδόν δεν υπάρχουν εκπομπές NOx, οπότε δεν τίθεται κανένα ζήτημα επιβάρυνσης του περιβάλλοντος στις μεγαλουπόλεις. «Υπήρξε μια σοβαρή αναβάθμιση στην τεχνολογία ντίζελ, σχεδόν εξαλείφοντας τα NOx. Κανείς δεν προσπαθεί να απαγορεύσει τους κινητήρες Euro 6 στο Λονδίνο, στη Στουτγάρδη ή σε άλλες πόλεις που θέλουν να μειώσουν τη ρύπανση, αλλά η εντύπωση ότι όλοι οι πετρελαιοκινητήρες είναι ίδιοι προκαλεί σύγχυση και δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις».

Ευτυχώς, υπάρχουν και μερικές τέτοιες τοποθετήσεις, από τους πλέον αρμόδιους, που ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Και είναι πραγματικά κρίμα σήμερα να υπάρχουν sites αυτοκινήτου που να μην δέχονται να δουν την πραγματικότητα και να αναμασούν υστερόβουλα τη δική τους «αλήθεια»…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!