NEA

Aston Martin DB11 V8 με κινητήρα AMG-Mercedes

Η βρετανική εταιρία παρουσίασε και επίσημα την DB11 που έχει κάτω από το καπό της έναν καθαρόαιμο γερμανικό twin-turbo V8 κινητήρα με απόδοση 510 άλογα…

Αν σας λέει κάτι αυτή η ονομαστική ιπποδύναμη είναι επειδή το μοτέρ αυτό είναι το γνωστό V8 4.0 που τοποθετείται μεταξύ άλλων και στη Mercedes-AMG GT. Στην περίπτωση της εξίσου πανέμορφης Aston Martin η ροπή φτάνει τα 695 Nm και μεταφέρεται στους  πίσω τροχούς με το 0-100 να μην διαρκεί πάνω από 4 δευτερόλεπτα και τη βελόνα του κοντέρ να φλερτάρει με τα 300 χλμ/ώρα.

Συγκριτικά η έκδοση της DB11 με τον ατμοσφαιρικό V12 των 5,2 λίτρων αποδίδει 608 άλογα και 700 Nm ροπής με το 0-100 να ολοκληρώνεται σε 3,9 δλ. και την τελική να φτάνει τα 320 χλμ./ώρα. Επίσης, η Aston Martin λέει πως η V8 έκδοση είναι ελαφρύτερη κατά 114 κιλά με το απόβαρο να βρίσκεται περίπου στα 1.860 κιλά, ενώ ο V8 έχει νέα χαρτογράφηση της ECU και διάφορες άλλες αλά Aston Martin αλλαγές.

H Aston Martin DB11 V8 στην Γερμανία κοστίζει 184.000€ και μετά την πρώτη επίσημη εμφάνιση στο κοινό του φετινού Goodwood Festival of Speed θα ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις προς τα τέλη του χρόνου. Έτσι, σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!