NEA

Όλο και περισσότερες οι fake εξατμίσεις [vid]

Για τους petrolhead η απόληξη της εξάτμισης ήταν μία ένδειξη για τις ικανότητες του αυτοκινήτου και ίσως το ποσό… επένδυσης σε διαφόρου τύπου -και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας- aftermarket επεμβάσεις…

Με τα χρόνια όμως, η εξάτμιση έχει αρχίσει να γίνεται και αυτή ένα διακοσμητικό στοιχείο του αυτοκινήτου, που το μέγεθος και η σχεδίασή της δεν αντιπροσωπεύει τις ικανότητες του κινητήρα αλλά εντάσσεται μέσα στο γενικότερο αισθητικό κομμάτι του πίσω μέρος του οχήματος. Στο βίντεο του Car Throttle βλέπουμε ότι πλέον το κακό έχει παραγίνει. Και δεν είναι μόνο τα φθηνά αυτοκίνητα που βάζουν ψεύτικα τελικά εξατμίσεων. Είναι πολύ περισσότερο κάποια πολύ σπορ αυτοκίνητα, τα οποία στο κάτω-κάτω δεν έχουν και την ανάγκη τέτοιας υποβοήθησης.

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που παρουσιάζονται βλέπουμε από απλά Skoda Octavia RS μέχρι και Ferrari (ναι ακόμα και Μαρανέλο υπέκυψε σ’ αυτή την μόδα). Τα περισσότερα από αυτά αποδεικνύονται “μαϊμού” σε ότι αφορά το μέγεθος και αρκετές φορές το πλήθος των τελικών της εξάτμισης, καθώς πίσω από την λογική “bigger is better” κρύβεται όχι ένας μηχανικός αλλά ένας σχεδιαστής που έτσι του φάνηκε καλύτερο.

Το σίγουρο είναι ότι η μόδα αυτή μάλλον θα εγκατασταθεί στην αυτοκίνηση, όσο θα προχωρούμε σε πιο σύνθετες μορφές κινητήρων, με ηλεκτρικά μοτέρ και “ψόφιους” κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μέχρι τότε ρίξτε μια ματιά στα σούπερ αυτοκίνητα δίπλα σας και προσέξτε καλύτερα γιατί το μέγεθος δεν είναι το παν (τουλάχιστον στις εξατμίσεις…).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!