NEA

Όλα τα Volvo από το 2019 θα είναι τουλάχιστον mild hybrid

Η Volvo ανακοίνωσε ότι κάθε καινούργιο μοντέλο που θα παρουσιάσει από το 2019 και μετά θα έχει τουλάχιστον ένα ηλεκτροκινητήρα…

Συγκεκριμένα η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε πως στο διάστημα 2019-2021 θα παρουσιάσει πέντε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, εκ των οποίων τα δύο θα είναι αυτοκίνητα επιδόσεων, με το σήμα της Polestar. Αυτά τα μοντέλα θα συμπληρώνονται από μία γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου και θα είναι σε διάφορες μορφές, plug-in υβριδικά, mild-hybrid με 48 Volt δευτερεύον δίκτυο (το οποίο ίσως να δώσει μερικά χρόνια παράτασης στο μέλλον των ντίζελ).

Παράλληλα, η ανακοίνωση αντιπροσωπεύει μια από τις πιο σημαντικές κινήσεις που έγιναν ποτέ από οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων για την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης και αποτυπώνει το πώς, πάνω από έναν αιώνα μετά την εφεύρεση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, η ηλεκτροκίνηση ανοίγει το δρόμο για ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκίνησης.

«Ότι κάνουμε είναι για τον άνθρωπο», δήλωσε ο Χάκαν Σάμουελσον (Håkan Samuelsson), Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. «Όλο και πιο πολύ, ο κόσμος ζητά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα κι εμείς θέλουμε να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας. Πλέον, σύντομα θα μπορείς να διαλέξεις όποιο ηλεκτροκίνητο Volvo επιθυμείς».

Kαι κλείνοντας δήλωσε: «Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί το τέλος του αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί αποκλειστικά κινητήρες εσωτερικής καύσης», δήλωσε ο κ. Σάμουελσον. «Η Volvo Cars έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να πετύχει συνολικές πωλήσεις 1.000.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2025. Όταν το λέμε, το εννοούμε. Και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα το πραγματοποιήσουμε».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!