SMSΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανάγκη για 40 γίγα-εργοστάσια, σύμφωνα με τη VW

Η έντονα αυξητική τάση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να οδηγήσει σε μία σημαντική έλλειψη συσσωρευτών, αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα.

Αυτή είναι η άποψη της Volkswagen, δια στόματος του επί κεφαλής στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης, Ulrich Eichhorn. Ο ίδιος πιστεύει ότι εάν δεν έχει αυξηθεί η παραγωγή σε έναν όγκο αντίστοιχο με αυτόν που μπορούν να παράξουν 40 γίγα-εργοστάσια της Tesla, απλά η παραγωγή δεν θα φτάνει να καλύψει τη ζήτηση που θα υπάρχει το 2025. Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως ο ίδιος υπολογίζει πλέον πως το 2025 η εταιρία του θα χρειάζεται να παράγει συνολικά, περισσότερες από 200 γιγαβατώρες ενέργειας, μία εκτίμηση σαφώς αναπροσαρμοσμένη, σε σχέση με αυτή του CEO της εταιρίας, Matthias Mueller, ο οποίος δήλωνε πέρυσι τέτοια εποχή ανάγκες για 150 γιγαβατώρες.

Οι Γερμανοί πιστεύουν ότι η παγκόσμια ζήτηση για συσσωρευτές που θα εφοδιάζουν ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα θα βρίσκεται το 2025 στις 1,5 τεραβατώρες. Φυσικά, το νούμερο αυτό προκύπτει από την εκτίμηση ότι και άλλοι κατασκευαστές ενδιαφέρονται να επενδύσουν και να αναπτύξουν τους ηλεκτρικούς τους στόλους. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η εξέλιξη νέων τεχνολογιών, για τα επόμενα όμως 10-15 χρόνια δύσκολα θα περάσει κάτι νέο στην παραγωγή.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!