NEASMS

Πως το μέγεθος των τροχών επηρεάζει την άνεση, το κράτημα και τις επιδόσεις;

Ας θυμηθούμε τι και πως επηρεάζεται όταν αποφασίσει κανείς να επιλέξει διαφορετικό μέγεθος τροχού ή διάστασης ελαστικού…

Λίγο πολύ τα βασικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα είναι γνωστά. Οι μεγάλοι τροχοί πέρα του ότι είναι πιο όμορφοι βελτιώνουν το κράτημα και το γενικότερο feedback, ενώ έμμεσα «μακραίνουν» τις σχέσεις του κιβωτίου για καλύτερη οικονομία. Ωστόσο, όσο μεγαλώνει η ζάντα τόσο μειώνεται το προφίλ του ελαστικού (δηλ. το ύψος του από το πλάι) με επιπτώσεις στον τομέα της άνεσης. Η μικρότερη ζάντα προσφέρει καλύτερες ρεπρίζ μιας και «κονταίνει» την κλιμάκωση του κιβωτίου.

Το Tyre Review πήγε το πράγμα ακόμη πιο μακριά και φόρεσε στο VW Golf GTI σετ από 17άρες, 18άρες και 19άρες ζάντες, χρησιμοποιώντας για την σύγκριση ελαστικά Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3. Όπως θα δείτε στο βίντεο ο δοκιμαστής καταλήγει πως στο στεγνό οι 19άρες ζάντες προσφέρουν το καλύτερο κράτημα, αλλά και την χειρότερη άνεση. Στο βρεγμένο όμως το πάνω χέρι έχουν οι 17άρες που έχουν και καλύτερα χαρακτηριστικά ποιότητας κύλισης. Τελικά, η δοκιμή καταλήγει στις 18άρες ζάντες που είναι και η ενδιάμεση επιλογή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!