NEASMSΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σχεδόν έτοιμη η Aston Martin Valkyrie

Σχεδιαστικά το νέο υπεραυτοκίνητο της Aston Martin είναι κατά 95% έτοιμο, οπότε οι εικόνες που βλέπετε είναι πολύ κοντά σε αυτό που τελικά θα παρουσιαστεί.

Και όχι, δεν πρόκειται για κάποιο όχημα βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ούτε για concept που έρχεται από μέλλον. Οι Βρετανοί, σε συνεργασία με τη Red Bull, αποφάσισαν να κάνουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό, με το αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει. Για όσους θυμούνται, το πρωτότυπο της Valkyrie παρουσιάστηκε ένα χρόνο πριν. Στο μεσοδιάστημα έγινε αρκετή δουλειά ώστε να βελτιστοποιηθεί η αεροδυναμική αλλά και κάθε άλλος επιμέρους τομέας, με στόχο τη δημιουργία του απόλυτου αυτοκινήτου δρόμου.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε τα εξής. Τα φωτιστικά σώματα έχουν εμπνευστεί από την F1 και είναι 30-40% ελαφρύτερα από αυτά κάθε άλλης Aston Martin. Με στόχο τη διατήρηση του βάρους στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα (εκτιμάται ότι δεν θα υπερβαίνει τα 1.030 κιλά), οι καροσερίστες της εταιρίας κατασκεύασαν το λογότυπο στο καπό από αλουμίνιο πάχους 70 μικρών, 30% λεπτότερο από μία ανθρώπινη τρίχα και 99,4% ελαφρύτερο από ένα κλασικό σήμα. Όσο για το εσωτερικό, όπως και στο αμάξωμα, σχεδόν τα πάντα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, με οτιδήποτε περιττό να έχει απομακρυνθεί.

Υπεύθυνος για την εξωτερική σχεδίαση του αυτοκινήτου είναι ο Miles Nurnberger, ο οποίος και δήλωσε ότι πλέον το 95% της δουλειάς του έχει ολοκληρωθεί. Άρα ο στόχος του 2019, για να βγει το αυτοκίνητο σε περιορισμένη παραγωγή 150 κομματιών, παραμένει. Πέραν των 150 υπερτυχερών, πάντως, άξιοι φθόνου είναι και οι 25 ακόμα πελάτες που θα αποκτήσουν ένα από τα tack-only κομμάτια που θα κατασκευάσει η Aston Martin, για τα οποία υποστηρίζει ότι θα έχουν την απόδοση ενός αγωνιστικού LMP1!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!