SMSΑΓΩΝΕΣ

To Silverstone αποχαιρετά τη Formula 1;

Το British Racing Drivers Club, στο οποίο ανήκει η πίστα, ενεργοποίησε τη ρήτρα διακοπής στη σύμβασή της Formula 1, για τη φιλοξενία του Βρετανικού Grand Prix.

Με βάση τους όρους του συμβολαίου, αυτό σημαίνει ότι ο τελικός αγώνας στην ιστορική πίστα θα λάβει χώρα το 2019. Όσο για το λόγο, δεν είναι φυσικά ότι οι Βρετανοί τρελάθηκαν και δεν θέλουν τον αγώνα αλλά έχει να κάνει με το αυξημένο κόστος που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά, μόνο τα δικαιώματα ανέβηκαν από τα 11,5 εκατομμύρια στερλίνες το 2010 στα 16,2 εκατομμύρια το 2017. Αν τώρα κοιτάξει κανείς μέχρι το 2026, που υποτίθεται ότι ήταν το τελευταίο έτος της σύμβασης μεταξύ της πίστας και του θεσμού, το ετήσιο κόστος θα είναι £ 25 εκατομμύρια.

Ο John Grant, Πρόεδρος του British Racing Drivers Club, δήλωσε πως «η απόφαση αυτή έχει ληφθεί επειδή δεν είναι οικονομικά βιώσιμο να διατηρήσουμε το Βρετανικό Grand Prix σύμφωνα με τους όρους της τρέχουσας σύμβασής μας. Ήδη μετράμε απώλειες ύψους £ 2,8 εκατ. το 2015 και £ 4,8 εκατ. το 2016 και αναμένουμε να χάσουμε παρόμοιο ποσό φέτος. Έχουμε φθάσει στο κρίσιμο σημείο όπου δεν μπορούμε πλέον να αφήσουμε το πάθος μας για το σπορ να υπερνικά τη λογική. Δεν θα κινδύνευε μόνο το μέλλον του Silverstone και του BRDC, αλλά και της βρετανικής κοινότητας μηχανοκίνητου αθλητισμού, που εξαρτάται από εμάς.»

Πρακτικά, το BRDC ελπίζει ότι με την ακύρωση του συμβολαίου μπορεί να καταλήξει σε μία καινούρια συμφωνία με τους νέους ιδιοκτήτες της F1, Liberty Media, ώστε να εξασφαλίσει το μέλλον του αγώνα μετά το 2019.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!