ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To dieselgate ακουμπά και την Porsche

Το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων επεκτείνεται στο εσωτερικό του ομίλου VW, με την Porsche να μπαίνει αυτή τη φορά στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών.

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον γραφείο εισαγγελίας της Στουτγάρδης, υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι της εταιρίας που ελέγχονται για το αν και κατά πόσο έχουν εμπλακεί σε υπόθεση παραπλάνησης του αγοραστικού κοινού, σχετικά με τα ποσοστά εκπεμπόμενων ρύπων των πετρελαιοκινητήρων της. Όπως και με τις άλλες εταιρίες, φαίνεται πως η Porsche διέθετε ένα λογισμικό με το οποίο αντιλαμβανόταν τις κινήσεις του τιμονιού. Εάν οι κινήσεις ήταν περιορισμένες ή μέσα στα πλαίσια των διαδικασιών των μετρήσεων, άλλαζε αυτομάτως τη χαρτογράφηση του κινητήρα ώστε να εκπέμπει λιγότερους ρύπους.

Η Porsche, φυσικά, διαψεύδει αυτές τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι ουδέποτε τοποθέτησε παρόμοιο λογισμικό σε οχήματά της. Μάλιστα, δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί αρμονικά με τις αρχές, στους ελέγχους που θέλουν να διενεργήσουν. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, λογικά, θα γνωρίζουμε εάν όλα αυτά έχουν βάση, και άρα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο dieselgate, ή θα αποδειχτεί η αθωότητα της εταιρίας, ως προς τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!