ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Hyperloop One ολοκλήρωσε την πρώτη πλήρους κλίμακας δοκιμή [vid]

Η πολλά υποσχόμενη εταιρία του Elon Musk έκανε ένα ακόμα βήμα προς την επόμενη μέρα στον τομέα των μετακινήσεων.

Στη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε, ο αρχικός στόχος ήταν η μεταφορά ενός οχήματος σε απόσταση ενός μιλίου. Στην πράξη, επιτεύχθηκε μαγνητική αιώρηση μόνο για 500 μέτρα. Και πάλι όμως δεν παύει να αποτελεί μία σημαντική επιτυχία, αφού οι επιστήμονες και οι μηχανικοί της εταιρίας κατάφεραν να εξασφαλίσουν πλήρες κενό στο θάλαμο και παράλληλα να ανυψώσουν μαγνητικά το όχημα δοκιμής για 5,3 δευτερόλεπτα, επιτυγχάνοντας ταχύτητα άνω των 110 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 2G. Την ίδια στιγμή, η εταιρία κυκλοφόρησε εικόνες του πλήρους κλίμακας XP-1 pod, που θα χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές δοκιμές και θα επιχειρήσει να επιτύχει ταχύτητες περίπου 250 mph, κάτι παραπάνω από 400 χλμ./ώρα.

Σε μια δήλωση του, ο συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Hyperloop One, Shervin Pishevar δήλωσε ότι «το Hyperloop One έχει επιτελέσει αυτό που κανείς δεν έχει κάνει πριν, δοκιμάζοντας με επιτυχία το πρώτο πλήρες σύστημα Hyperloop. Με την επίτευξη πλήρους κενού, επινοήσαμε ουσιαστικά τον δικό μας ουρανό σε ένα σωλήνα, σαν να πετάτε στα 200.000 πόδια στον αέρα. Για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 100 χρόνια, έχει εισαχθεί ένας νέος τρόπος μεταφοράς. Το Hyperloop είναι πραγματικό και είναι εδώ τώρα.». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει ένα μέσο μετακίνησης ικανό να μεταφέρει ανθρώπους, με ταχύτητες πάνω από 1.100 χλμ./ώρα!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!