NEASMS

BOREAS: Ισπανικό supercar 1.000 ίππων με Ελληνική ονομασία!

Το υβριδικό supercar προέρχεται από την startup εταιρία DSD Design & Motorsport με ονομασία εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία…

Προφανώς οι Ισπανοί ήθελαν να δώσουν έμφαση στις σούπερ επιδόσεις -έστω και θεωρητικά- του φανταστικού σχεδιαστικά Boreas τιμώντας το με την ονομασία του θεού του γνωστού μας Βοριά.

Και επειδή μιλάμε για μυθολογία μην περιμένετε και πολλές λεπτομέρειες για το Boreas που αποδίδει 1.000 άλογα, έχει το 0-100 σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα, μία τελική στα 320 χλμ./ώρα, είναι τετρακίνητο με 7άρι αυτόματο κιβώτιο και έχει δυνατότητα καθαρής ηλεκτροκίνησης για περίπου 90  χιλιόμετρα.

Η ισπανική εταιρία έχει σκοπό να κατασκευάσει 12 τέτοια αυτοκίνητα με σχεδιαστικές παραλλαγές πάνω στο Boreas, αρκεί βέβαια να βρεθεί χρηματοδότης. Και μπορεί να σκέπτεστε πως σε τέτοιες περιπτώσεις μάλλον θα πρέπει να υπάρχει ένας μύθος, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τους Ισπανούς που τίμησαν το project τους με μία ελληνική ονομασία…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!