SMSΑΓΩΝΕΣ

H Cosworth επιστρέφει στη Formula 1;

Εάν όλα πάνε καλά, ο διάσημος κατασκευαστής κινητήρων με τις 176 νίκες σε Grand Prix θα επιστρέψει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το 2021.

Αφορμή για αυτή την είδηση στάθηκε η παρουσία εκπροσώπου της εταιρίας σε μία συνάντηση όπου συζητήθηκαν οι προδιαγραφές των κινητήρων στην F1 μετά το 2020. Ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Cosworth, Hal Reisiger, έδειξε αισιόδοξος τόσο για το μέλλον των κανονισμών, όσο και για μερικές πολλά υποσχόμενες συζητήσεις με ομάδες του θεσμού. «Νομίζω ότι έχουμε αρκετή υποστήριξη από τις υπάρχουσες ομάδες και έχουμε συζητήσει με μερικές από αυτές, κάτι που μας επιτρέπει να δεσμευτούμε για τη συνέχεια. Το να δεσμεύονται περισσότερες ομάδες, για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι πάντα καλύτερο. Έχουμε όμως κάποιες προφορικές συμφωνίες με κάποιες από τις υπάρχουσες αλλά και με μελλοντικές ομάδες, που θα μας επιτρέψουν να είμαστε ένας σταθερός εταίρος στον τομέα του κινητήρα».

Σε αυτή τη φάση η Cosworth έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις της για το που πρέπει να στοχεύουν τα μηχανικά σύνολα της F1 την επόμενη δεκαετία. Μάλιστα, η εταιρία δείχνει και σίγουρη για τις δυνατότητές της να εξελίξει ένα μοτέρ απόλυτα ανταγωνιστικό αυτών των Ferrari και Mercedes. Ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση, αυτό όμως φαίνεται ότι θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες, με το νέο κινητήρα για την F1 να ξεκινάει το σχεδιασμό του εντός του 2018.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!