NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

300.000 Mercedes G-Wagen σε 38 χρόνια

Το σκληροτράχηλο off roader της Mercedes μετράει πλέον 300.000 μονάδες, από το 1979 που ξεκίνησε η παραγωγή του.

Το νούμερο αυτό δεν είναι μεγάλο, αν το συγκρίνει κανείς με μοντέλα ευρείας παραγωγής. Δεν παύει όμως να είναι καλό, για ένα ειδικό μοντέλο, με υψηλό κόστος κτήσης και επιδόσεις εκτός δρόμου που πολύ λίγα άλλα τετράτροχα μπορούν να φτάσουν. Αξίζει, δε, να αναφερθεί ότι σχεδιαστικά πολύ λίγα έχουν αλλάξει από τη δεκαετία του ’70, ενώ ακόμα το G-Wagen συνεχίζει να παράγεται από την Magna Steyr στο εργοστάσιο του Graz στην Αυστρία.

Το υπ’ αριθμόν 300.000 αυτοκίνητο είναι ένα G500, χρώματος μπλέ, με δερμάτινο σαλόνι, μαύρες ζάντες ελαφρού κράματος, 16 ιντσών και αρκετά ακόμα στοιχεία εξοπλισμού, τα οποία δεν αποφάσισε ο ιδιοκτήτης του αλλά προέκυψαν από μία ανοικτή ψηφοφορία στο Facebook! Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το εν λόγω όχημα θα συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις και παρουσιάσεις ανά την Ευρώπη, τις οποίες μπορεί να παρακολουθεί και το κοινό μέσα από το tag #Gventure300K.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!