NEASMS

Η Evora GT430 είναι η ισχυρότερη εργοστασιακή Lotus

Η σπέσιαλ και νέα εκδοχή Evora GT430 μαρτυρά από την ονομασία της και μόνο πως η ισχύς της φτάνει τα 430 άλογα με το 0-100 να έρχεται σε 3,7 δευτερόλεπτα!

Η Lotus ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόλις 60 αυτοκίνητα, τα οποία θα είναι αποκλειστικά διθέσια και στην Βρετανία η μάλλον τσιμπημένη τιμή θα είναι στις 125.000€ και όπως συνηθίζει παραδοσιακά η Lotus και αυτή η εκδοχή είναι ελαφρύτερη από την προηγούμενη Evora Sport 410 κατά 26 κιλά, με το συνολικό βάρος της GT430 να είναι στα μόλις 1.258 κιλά. Οι Βρετανοί τονίζουν πως η εν λόγω Lotus είναι και 82 κιλά ελαφρύτερη από την Porsche Cayman GT4 που όπως φαίνεται θεωρεί ως άμεσο αντίπαλό της η Βρετανική εταιρία.

Την κίνηση αναλαμβάνει ένας αναβαθμισμένος «κομπρεσοράτος» V6 των 3,5 λίτρων που παράγει 430 άλογα και 440 Nm ροπής. Οι αριθμοί αυτοί σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος επιτρέπουν στη νέα κορυφαία Lotus να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα. Τα αμορτισέρ είναι τα Ohlins TTX με 20 διαφορετικά επίπεδα ρυθμίσεων, ενώ τα αμορτισέρ είναι νέα και πολύ πιο ελαφριά από την γνωστή Eibach. Τα ελαστικά έρχονται από την Michelin, και είναι τα Pilot Sport Cup 2s διαστάσεων 245/35 R19 εμπρός και 295/30 R20 πίσω. Στα επιπλέον στοιχεία να σημειώσουμε μία εξάτμιση από τιτάνιο, το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο με “κλειστές” σχέσεις, και ένα Torsen διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα.

Στο αμάξωμα υπάρχει εκτενέστερη χρήση carbon σε διάφορα σημεία όπως στους προφυλακτήρες, το εμπρός splitter, τους πίσω προφυλακτήρες, την οροφή και την πίσω αεροτομή. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο αεροδυναμικό πακέτο της νέας έκδοσης το οποίο μπορεί να παράγει κάθετη δύναμη της τάξης των 250 κιλών στην τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, στα 305 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!