ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα αναβολή για τη Maserati GranTurismo

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η επόμενη γενιά της εντυπωσιακής σπορ Ιταλίδας δεν αναμένεται να περάσει σε παραγωγή πριν από το 2020.

Η καθυστέρηση αυτή αγγίζει πρακτικά τα 2 χρόνια, αφού μέχρι πρότινος αναμέναμε το νέο μοντέλο εντός του 2018. Ο λόγος έχει να κάνει με τις προτεραιότητες και τις επιλογές της εταιρίας, καθώς οι Ιταλοί μηχανικοί αποφάσισαν να βασίσουν τελικά την επόμενη GranTurismo σε ένα εντελώς νέο πάτωμα, αφήνοντας για μερικά ακόμα χρόνια την –πρόσφατα ανανεωμένη– υπάρχουσα γενιά. Αυτό θα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με στόχο τη μείωση του βάρους, ενώ παράλληλα θα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να εξυπηρετεί και τις ιδιαίτερες ανάγκες υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων.

Σε ο,τι αφορά στους κινητήρες, η Maserati σκέφτεται σοβαρά να υιοθετήσει έναν τύπο ηλεκτρικού turbo ώστε να ενισχύει την καμπύλη ροπής των νέων, υπερτροφοδοτούμενων συνόλων της. Παράλληλα, θα συνεργαστεί με τη ZF ώστε να χρησιμοποιήσει ένα νέο, αυτόματο, κιβώτιο 8 σχέσεων, ανάλογο με αυτό των BMW, Audi, Jaguar, κ.λπ. Πιθανά του χρόνου να δούμε τη νέα Maserati ως πρωτότυπο, με μία μορφή που θα προσεγγίζει αυτή της εικονιζόμενης Alfieri.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!