ΑΓΩΝΕΣ

FIA: Με halo τα μονοθέσια της F1 από το 2018

Μετά από πολλές συζητήσεις και δοκιμές διαφόρων άλλων συστημάτων (όπως το Shield) η FIA ενέκρινε ότι το σύστημα που θα επιλεγεί για να ενισχύσει την προστασία των οδηγών θα είναι το Halo…

Το παράξενο όσο και όχι τόσο καλαίσθητο αυτό σύστημα θα προστεθεί εμπρός από το κόκπιτ των οδηγών για να τους προστατεύει από αντικείμενα που εκτοξεύονται από προπορευόμενα αυτοκίνητα. Η επιλογή κρίθηκε η πιο σωστή σε σχέση για παράδειγμα με το Shield καθώς προσφέρει μεγαλύτερη προστασία σε μεγάλα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα ένα ελαστικό, ενώ έχει και τα μικρότερα μειονεκτήματα.

Η FIA στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι θα συνεργαστεί με τις ομάδες ώστε οι τελικές προδιαγραφές του συστήματος να είναι προσαρμόσιμες σε κάθε μονοθέσιο πριν την παρουσίασή του στις αρχές του 2018.

Η απόφαση πάρθηκε σε σημερινή συνάντηση του Formula One Strategy Group, όπου συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως οι κινητήρες του 2021, ο έλεγχος του κόστους και η βελτίωση του θεάματος για τους φίλους του σπορ. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν για πρώτη φορά όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα είτε με αντιπροσώπους της είτε με παρατηρητές.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!