SMSΑΓΩΝΕΣ

Τέλος το DTM για την Mercedes που μπαίνει στην Formula E

Μετά την Audi και την BMW έρχεται και η Mercedes για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Formula E με τα ηλεκτροκίνητα μονοθέσια…

Η συμμετοχή της Mercedes στο DTM θα ολοκληρωθεί τέλη 2018 με την εμπλοκή της στην Formula E να ξεκινά την σεζόν 2019/2020, μαζί με την BMW και όταν η Audi θα έχει ξεκινήσει ένα χρόνο νωρίτερα. Η αποχώρηση από το DTM είναι σημαδιακή και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, αφού η Mercedes-Benz συμμετείχε σε 26 σεζόν του θεσμού, με 183 νίκες, 128 pole positions, 50 θέσεις στο πόντιουμ και φυσικά 10 πρωταθλήματα οδηγών.

Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερων στελεχών της Daimler η απόφαση πάρθηκε ώστε να ενισχυθεί η μετάβαση των επιβατικών μοντέλων της εταιρίας στην ηλεκτροκίνηση. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος Marketing της εταιρίας Dr Jens Thiemer «… η Mercedes-Benz ετοιμάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάτω από την μάρκα EQ. H Formula E είναι ένα σημαντική βήμα για να επιδείξουμε την τεχνολογία και τις επιδόσεις των ηλεκτρικών μας μοντέλων και να δώσουμε μία σπορ διάσταση στα μοντέλα μας και την μάρκα EQ».

«Τα χρόνια στο DTM θα είναι για πάντα ένα μεγάλο κεφάλαιο στην αγωνιστική ιστορία της Mercedes. Aν και είναι δύσκολο για εμάς να φεύγουμε, θα κάνουμε ότι καλύτερο είναι δυνατό στην τρέχουσα και την επόμενη σεζόν για να πάρουμε όσους περισσότερους τίτλους μπορούμε. Το χρωστάμε στους φίλους μας και τους εαυτούς μας» δήλωσε ο Toto Wolff.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!