NEASMS

H Mercedes-Benz στηρίζει τους diesel κινητήρες

Σε μία περίοδο που το diesel κατηγορείται σχεδόν για τα πάντα ως αποδιοπομπαίος «dieselgate» τράγος ή ως αντί-κίνητρο για την ηλεκτροκίνηση, η Mercedes φαίνεται αποφασισμένη να επιμείνει στην πετρελαιοκίνηση για αρκετά ακόμη χρόνια…

«Αξίζει να στηρίξουμε τους diesel κινητήρες. Είμαστε πεπεισμένοι, όπως και η υπόλοιπη αυτοκινητοβιομηχανία, ότι οδεύουμε προς την ηλεκτροκίνηση. Μέχρι όμως αυτό να συμβεί, η περεταίρω μείωση του διοξειδίου του άνθρακα θα γίνει μέσω των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Και εδώ οι πετρελαιοκινητήρες θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο» δήλωσε σε συνέντευξή ο CEO της εταιρίας Dieter Zetsche.

Το γενικότερο συμπέρασμα είναι πως οι κινητήρες πετρελαίου πρέπει γίνουν πιο οικολογικοί στο θέμα των NOx (κάτι που γίνεται) μέχρι την πλήρη επικράτηση των ηλεκτροκίνητων (κάτι που θα γίνει σε 2-3 δεκαετίες και αν). Δείγμα της στήριξης των κινητήρων ντίζελ αποτελεί η κίνηση της Daimler να προχωρήσει σε εθελούσια “ανάκληση” τριών εκατομμυρίων αυτοκινήτων της σε όλη την Ευρώπη για βελτιώσεις στο λογισμικό τους (πρόγραμμα διάρκειας 18 μηνών με κόστος περίπου 250 εκ. ευρώ).

Από την άλλη ο Zetsche διέψευσε τα δημοσιεύματα περί καρτέλ μες άλλες γερμανικές εταιρίες λέγοντας πως «…η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται αυτή την στιγμή στα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου. Και όχι για καλό λόγο. Γνωρίζω ότι όλοι θέλουν διαφάνεια αυτή την στιγμή. Αλλά δεν μπορώ να σχολιάζω φήμες».

Αλήθειες και ψέματα για τα ντίζελ αυτοκίνητα [blog]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!