NEA

Πόσο πωλείται η σπάνια Maserati MC12 Corsa;

Aπ’ όλα τα ιταλικά supercars των τελευταίων δεκαετιών, η Maserati MC12 ήταν και παραμένει μία από τις πιο σπάνιες και ξεχωριστές περιπτώσεις…

Πρόκειται για την “αγωνιστική” εκδοχή της κανονικής MC12 (όπως έγινε και με την FXX η οποία όμως φτιάχτηκε σε 30 κομμάτια), κάτι που την καθιστά ακόμα πιο σπάνια, και ανεβάζει στα ύψη την τιμή της. Βασισμένη πάνω στο αυτοκίνητο που είχε κερδίσει το πρωτάθλημα FIA GT το 2005, η Corsa παραδόθηκε στους 12 τυχερούς πελάτης της εταιρίας βαμμένη μόνο σε ένα χρώμα, το “Blue Victory” με μόνη δυνατότητα να μπορεί ο κάτοχος να αλλάξει απλά την απόχρωση του μπλε χρώματος.

Η “αδελφή” της Enzo κατάφερε να γίνει ακόμα πιο περιζήτητη από την Ferrari, καθώς κατασκευάστηκε σε πολύ λιγότερα κομμάτια, μόλις 50. Κάτι που ισχύει και για το απίστευτο “διαμάντι” που βγαίνει σε δημοπρασία στην Αμερική, η οποία είναι η έκδοση Corsa από τις οποίες κατασκευάστηκαν μόλις 12 (και άλλες τρεις που τις είχε στην διάθεσή της η Maserati για δοκιμές). Η συγκεκριμένη που βγαίνει σε δημοπρασία είναι και η πρώτη που κατασκευάστηκε. Ο κινητήρας είναι ο 6λιτρος V12 της Ferrari ο οποίος στν αγωνιστική έκδοση αποδίδει 755 άλογα, τουλάχιστον 150 περισσότερα από τα 625 της “απλής” MC12.

H αρχική τιμή πώλησης της MC12 Corsa ήταν περίπου στο 1,5 εκατομμύριο δολάρια. Όμως ο dealer που την πουλάει στην Φλόριδα των ΗΠΑ υπολογίζει ότι θα ξεπεράσει τα 2,7 εκατομμύρια δολάρια. Ίσως και περισσότερα καθώς έχει στο κοντέρ μόλις 241 χιλιόμετρα και πρόσφατο μεγάλο σέρβις…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!