NEA

Ποιος ήταν ο πρόγονος της Porsche Panamera;

Η Panamera αποτελεί την πρώτη λιμουζίνα παραγωγής της Porsche, αλλά αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πως είχε αυτό το μακρινό πρόγονο: την 928 H50 Concept…

Πριν από 30 ακριβώς χρόνια, το 1987, η γερμανική εταιρεία είχε παρουσιάσει την 928 Η50 Concept, μια επιμηκυμένη εκδοχή του Gran Turismo της, που είχε αρχικά σχεδιαστεί να αντικαταστήσει την 911 και φέτος συμπληρώνει τα 40 του χρόνια. Στην πορεία η Porsche έκρυψε τις δύο παραλλαγές του H50 Concept στα υπόγειά της, για να τα εμφανίσει και πάλι, για λίγο πριν από 25 χρόνια, στο Pebble Beach του 2012.

Το σημαντικό με το Η50 Concept, που φυσικά διατηρεί το χαρακτηριστικό όσο και κλασικό πλέον σχήμα της 928, είναι ότι έχει δύο επιπλέον πόρτες, το σύνολο 5 που το καθιστούν την πρώτη απόπειρα της Porsche για ένα 5θυρο μοντέλο -η αντίστοιχη 911 που είχε προηγηθεί ήταν τετράθυρη. Ο κινητήρας του H50 ήταν ο V8 των 5,2 λίτρων που αποδίδει για την περίσταση 330 ίππους, αντί για τους 341 της αντίστοιχης κλασικής έκδοσης της 928.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!