NEA

Αudi Α4 Αvant & Α5 Sportback g-tron με φυσικό αέριο

Aν και σύμπασα η αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να στρέφεται (εξ ανάγκης και μάλλον βιαστικά) προς την ηλεκτροκίνηση, κάποιες εταιρίες όπως η Audi επιμένουν να παρουσιάζουν αυτοκίνητα με εναλλακτικά καύσιμα.

Έτσι μετά την παρουσίασή τους στην έκθεση της Γενεύης ήρθε η ώρα να βγουν στην αγορά δύο νέα μοντέλα της σειράς g-tron της εταιρίας, το A4 Avant και το A5 Sportback. Kαι τα δύο βασίζονται στον δίλιτρο ΤSi με απόδοση 170 ίππων και κάνουν χρήση και των δύο καυσίμων, βενζίνης και φυσικού αερίου. Και τα δύο χρειάζονται σύμφωνα με την εταιρία 8,5΄΄ για να κάνουν το 0-100, με την τελική ταχύτητα να είναι 226 χλμ/ώρα για το Α4 και 223 για το Α5.

Η δεξαμενή του καυσίμου τοποθετείται κάτω από τον χώρο των αποσκευών ο οποίος είναι μειωμένος, αν και παραμένει ικανοποιητικός φθάνοντας στα 415 λίτρα για το A4 Avant και στα 390 λίτρα για το A5 Sportback. H Audi ανακοινώνει ότι χάρη στην ύπαρξη και των δύο καυσίμων η αυτονομία μπορεί να φθάσει έως και τα 950 χιλιόμετρα, με τα 500 από αυτά να μπορούν να καλυφθούν με το CNG.

Tα δύο νέα μοντέλα της σειράς g-tron ξεκίνησαν ήδη να πωλούνται στην Γερμανία, ενώ αναμένεται να έρθουν και στην χώρα μας μέσα στο φθινόπωρο. Σε κάθε περίπτωση πάντως αποτελεί μία ένδειξη ότι η το γκρουπ είναι αποφασισμένο να ψάξει όλες τις εναλλακτικές μεθόδους για να διατηρηθεί ο κινητήρας εσωτερικής καύσης εν ζωή, ιδίως με ένα καύσιμο όπως το φυσικό αέριο που έχει πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!