NEASMS

Ηλεκτροκίνητο Ariel Hipercar με 1.200 άλογα!

H βρετανική εταιρία έδωσε τα πρώτα στοιχεία για ένα σπορ διθέσιο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2020…

Το υψηλών επιδόσεων Ariel Hipercar θα διαθέτει υγρόψυκτη συστοιχία μπαταριών λιθίου-ιόντων χωρητικότητας 42 ή 56 kWh που θα συνδυάζεται με ένα micro-turbine μοτέρ (προφανώς μικρό τούρμπο) των 35 kW σε ρόλο γεννήτριας (range extender, ουσιαστικά θα φορτίζει τις μπαταρίες δίχως να εμπλέκεται άμεσα στην κίνηση του οχήματος).  

Σε κάθε τροχό του σούπερ Ariel θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 300 ίππων με αποτέλεσμα στην πισωκίνητη εκδοχή να αποδίδει 600 συνολικά άλογα ή 1.200 στην τετρακίνητη! Σχετικά με τις επιδόσεις εκτιμάτε πως το 0-100 θα πετυχαίνεται σε 2,5 δευτερόλεπτα, το 0-160 σε 3,8 και το 0-240 σε 7,8 με τελική κάπου στα 260.

Το Hipercar θα βασίζεται σε αλουμινένιο σασί και για να διατηρηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα θα υπάρχουν μέχρι και κάρμπον ζάντες (20άρες μπροστά και 21 πίσω). Όσο για την τιμή πώλησης, αυτή θα είναι ανάλογη υψηλά και αναμένεται να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!