NEASMS

Δίχως τιμόνι και πεντάλ το Smart Vision EQ ForTwo [vid]

Η γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει στην Φρανκφούρτη ένα concept car που μελλοντικά προάγει την πλήρως αυτόνομη οδήγηση και το car sharing…

Ως γνήσιο concept car το Vision EQ ForTwo είναι «καθαρό» και ηλεκτροκίνητο με κύριο χαρακτηριστικό πως από το εσωτερικό του απουσιάζουν εντελώς και παντελώς το τιμόνι και τα πεντάλ! Η Smart μας δίνει μέσα από αυτό το πρωτότυπο μία εικόνα για το αυτοκίνητο του 2030 γεμίζοντας κάθε λεπτομέρεια του concept με έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες.

Ανάμεσα σε αυτές είναι τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, τα οποία έχουν αντικατασταθεί με οθόνες LED ή η γρίλια που έχει στην θέση της υπάρχει ένα μεγάλο ψηφιακό panel στο οποίο μπορούν να προβάλλονται μηνύματα έτσι ώστε να επικοινωνεί ο οδηγός του με άλλα αυτοκίνητα στον δρόμο. Στα πλευρικά παράθυρα έχει ενσωματωθεί ένα ειδικό φιλμ πάνω στο οποίο προβάλλονται πληροφορίες για τους επιβάτες από το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Το ταμπλό έχει αντικατασταθεί από μια τεράστια οθόνη, οι χειρισμοί γίνονται με χειρονομίες, το σύστημα αυτόνομης οδήγησης αναλαμβάνει να σας πάει στον προορισμό σας σώους με τη βοήθεια μίας συστοιχίας μπαταριών 30 kWh που φορτίζει και επαγωγικά. Αν αυτό είναι το μέλλον, πως το βρίσκετε; Ενδιαφέρον, μακρινό, βαρετό, διασυνδεμένο; Ποια είναι η άποψη σας;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!