ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Bosch e-axle, ένα concept με τρία σε ένα [vid]

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Bosch θα παρουσιάσει μια νέα μονάδα πρόωσης για υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την οποία ονομάζει e-axle…

Το βασικό concept είναι η εναρμόνιση του ηλεκτροκινητήρα, των ηλεκτρονικών ελέγχου και της μετάδοση σε ένα ενιαίο σύνολο που ζυγίζει μόλις 90 κιλά στην έκδοσή των 150 kW και μπορεί να κινήσει άμεσα τους τροχούς ενός αυτοκινήτου. Με την ενοποίηση των τριών διαφορετικών συστημάτων δεν εξοικονομείται μόνο βάρος (που έχει θετική επίπτωση και στην αυτονομία), αλλά και χώρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλού.

Οι μικρές εξωτερικές διαστάσεις επιτρέπουν την τοποθέτηση του e-axle τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα ενός οχήματος χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με τη Bosch το μεγάλο πλεονέκτημα της νέας μονάδας πρόωσης είναι η πολύ εύκολη παραμετροποίησή της. Το μόνο που θα πρέπει να καθορίσει ο κατασκευαστής του οχήματος που θέλει να την χρησιμοποιήσεις είναι η ισχύς, η ροπή και ο διαθέσιμος χώρος προκειμένου η γερμανική εταιρεία, από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, να προσαρμόσει το e-axle.

Έτσι η ιπποδύναμη μπορεί να κυμανθεί από 100 έως 300 kW και η ροπή από 1.000 έως 6.000 Nm,
ενώ τα μεμονωμένα στοιχεία έχουν επανασχεδιαστεί και με τέτοιο τρόπο, σύμφωνα πάντα με την Bosch, ώστε σε σύγκριση με τα υπάρχοντα συστήματα να μπορούν να εξασφαλίζουν πιο υψηλά επίπεδα συνεχούς απόδοσης, Αυτό στην πράξη σημαίνει πως οι μεγάλες ταχύτητες μπορούν να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα πρόωσης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!