NEA

Νέο Kia Sorento και για την Ευρώπη

H παρουσίαση του φρεσκαρισμένου Sorento θα γίνει στην Φρανκφούρτη σε λιγότερο από μία εβδομάδα ενώ οι πωλήσεις του σύμφωνα με την ίδια την ΚΙΑ θα ξεκινήσουν αμέσως μέσα στους επόμενους μήνες.

Αν και προηγήθηκε πριν λίγους μήνες το facelift του μοντέλου για την εγχώρια αγορά της Κορέας, στην Φρανκφούρτη η KIA θα παρουσιάσει και την ευρωπαϊκή εκδοχή του ανανεωμένου Sorento, με στοιχεία και εξοπλισμό που ταιριάζουν πιο πολύ στα δεδομένα της Γηραιάς Ηπείρου και στον πολύ πλούσιο και έντονο ανταγωνισμό στα SUV.

Mιας και πρόκειται για facelift από αυτά που γίνονται στην μέση της ζωής ενός μοντέλου, δεν υπάρχουν κάποιες δραστικές αλλαγές στο αμάξωμα, αλλά επεμβάσεις σε κάποια σημεία με στόχο να γίνει πιο μοντέρνο και πιο ελκυστικό. Έτσι έχουν ανασχεδιαστεί οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, υπάρχουν νέα φώτα LED και στα τέσσερα άκρα, έχει διαφοροποιηθεί το φινίρισμα στην μάσκα η οποία έχει πιο έντονο σχήμα, υπάρχουν νέες ζάντες 17 και 19 ιντσών καθώς και δύο νέα χρώματα για το αμάξωμα.

Στο εσωτερικό έχουν ενσωματωθεί μαλακά πλαστικά σε περισσότερα σημεία του ταμπλό και του σαλονιού, και υπάρχουν δέρματα καλύτερης ποιότητας και πιο μαλακά από το παρελθόν. Υπάρχει νέο τιμόνι, ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων και οθόνη για τον έλεγχο του κλιματισμού, ενώ αλλάζει και η κεντρική οθόνη που είναι πλέον 8 ιντσών, με εξελιγμένο infotainment και δυνατότητες διασύνδεσης με Apple CarPlay και Android Auto. Υπάρχει επίσης ασύρματη φόρτιση για το τηλέφωνο και έξτρα ηχοσύστημα από την γνωστή Harman/Kardon με συνολικά 10 ηχεία και 640 Watt.

To πιο σημαντικό νέο σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη αφορά το καινούργιο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο θα εξοπλίζει αρχικά την έκδοση με τον 2,2 κινητήρα diesel. Το συγκεκριμένο κιβώτιο αντικαθιστά το παλαιότερο εξατάχυτο αυτόματο, και έχει τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες (Eco, Comfort, Sport και Smart) ενώ σύμφωνα με την KIA συμβάλλει σημαντικά στην μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων του συγκεκριμένου κινητήρα.

Το επταθέσιο μοντέλο της KIA είναι και το πρώτο της το οποίο προσφέρεται με το σύστημα Drive Wise ADAS, το οποίο ενεργεί υποβοηθητικά στον οδηγό, αντιλαμβανόμενο πότε είναι κουρασμένος και τον ειδοποιεί με ειδικό μήνυμα στο ταμπλό. Υπάρχουν επίσης και άλλα συστήματα, όπως η αυτόματη ρύθμιση των φώτων καθώς και το Lane Keeping Assist.

Καινούργια στην γκάμα του μοντέλου είναι και η έκδοση GT, η οποία είναι η πιο σπορ της σειράς, με τα γνωστά τετραπλά φώτα ομίχλης, κόκκινα καλύμματα στα φρένα, μικρά αεροδυναμικά βοηθήματα σε αρκετά σημεία, ενώ στην έκδοση diesel η εξάτμιση είναι χρωμιωμένη. Στο εσωτερικό η GT Line έχει μαύρα δέρματα με γκρι ραφές, διαφορετικά paddles για την αλλαγή των ταχυτήτων, χρωμιωμένες λεπτομέρειες και βέβαια διάσπαρτο σε αρκετά σημεία το σήμα GT-Line.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!