NEA

H Jaguar παρουσιάζει το Future-Type Concept

Η βρετανική φίρμα κάνει μερικές υποθέσεις για το αυτοκίνητο του 2040, το οποίο ωστόσο μοιάζει τόσο μακρινό… όσο ένα του 2140!

Τα concept cars αφενός υποδεικνύουν τις μελλοντικές τάσεις των κατασκευαστών, αφετέρου αποτελούν ένα πόλο έλξης και εντυπωσιασμού σε κάθε έκθεση αυτοκινήτου. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα για το Future-Type της Jaguar το οποίο είναι φυσικά πλήρως αυτόνομο και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την διάταξη 2+1 και το νοητό σύστημα κατεύθυνσης Sayer. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «τιμόνι» που λαμβάνει φωνητικές εντολές και μας παραπέμπει στην παρόμοια συσκευή Alexa της Amazon.

Σύμφωνα με την βρετανική εταιρεία, «τιμόνια» όπως το Sayer θα είναι μόνο στοιχείο ενός αυτόνομου αυτοκινήτου που στο μέλλον οι άνθρωποι θα έχουν στην ιδιοκτησία τους -τα αυτοκίνητα θα τα χρησιμοποιούν ανάλογα με τις ανάγκες του και θα πληρώνουν τη χρήση τους. To Sayer στην πράξη θα είναι προσωπικός βοηθός που θα αναλαμβάνει π.χ. τη διαχείριση των ραντεβού, την ρύθμιση έλευσης του αυτοκινήτου, τη διαδρομή που θα ακολουθηθεί, τα σημεία που ίσως θα θελήσει ο οδηγός να αναλάβει ο ίδιος τον έλεγχο του οχήματος, ακόμα και την ώρα που θα ξυπνήσει.

Η ονομασία προέρχεται από το Malcolm Sayer, ο οποίος από το 1951 έως το 1970 έβαλε την υπογραφή του ως σχεδιαστής -μεταξύ άλλων- της θρυλική E-Type και των αγωνιστικών C και D-Type του Le Mans. Και σε αντίθεση με τις παλιές εποχές, αυτά που πρεσβεύει το καινοτόμο Sayer θα γίνονται από την κατοικία ή του γραφείο του χρήστη με φωνητικό έλεγχο και βέβαια μέσω σύνδεσης στο internet. Όλα αυτά βέβαια σε βάθος χρόνου κάπου στο μακρινό μέλλον…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!