NEA

Αυτό είναι το νέο TVR Griffith!

Στο Goodwood Revival παρουσιάστηκε το σπορ κουπέ που επαναφέρει την TVR χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική iStream του δαιμόνιου Gordon Murray, του δημιουργού της McLaren F1…

Ως μια γνήσια βρετανική φίρμα η TVR έκανε το ντεμπούτο του νέου της Griffith σε πάτρια εδάφη και επανέρχεται μετά από μία παύσης που είχε κάνει το 2006 λόγω οικονομικών προβλημάτων.  Το Griffith είναι ένα κλασικό διθέσιο κουπέ που κρύβει κάτω από το καπό του τον V8 της Cosworth με χωρητικότητα 5,0 λίτρα και ισχύ στα 500 άλογα.

Συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και έχει το 0-100 σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα όταν η τελική ταχύτητα φτάνει τα 322 χλμ./ώρα. Η TVR αναφέρει για τοποθέτηση του μοτέρ στον μπροστινό άξονα, αλλά όσο το δυνατό πιο πίσω ώστε να επιτευχθεί ιδανική κατανομή βάρους (στο 50/50, ξηρό απόβαρο στα 1.250 κιλά) για βέλτιστα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Σχεδιαστικά το βρετανικό κουπέ έχει ένα κλασικό σχήμα -με το πίσω μέρος να είναι ίσως πιο εντυπωσιακό από το μπροστινό- με αρκετές ρετρό καταβολές και μεγάλες πλαϊνές απαγωγές. Εντυπωσιακά μινιμάλ είναι τα πάντα στο εσωτερικό με το κοντό επιλογέα και την τριπλέτα από τους διακόπτες δίπλα στο τιμόνι.

Στόχος της TVR είναι η Porsche 911 και απευθύνεται σε όσους αναζητούν καθαρή οδηγική απόλαυση και φυσικά σε όσους έχουν να διαθέσουν περίπου 98.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!