ΔΙΑΦΟΡΑ

Πόσο πωλήθηκε η «θαμμένη» Ferrari Datytona;

Πρόσφατα είχαμε γράψει για την απίθανη ιστορία μίας από τις πιο σπάνιες Daytona που μετά από 40 χρόνια ξεσκονίστηκε και πωλήθηκε για 1,8 εκατομμύρια ευρώ…

Η συγκεκριμένη Daytona είχε πωληθεί το 1971 στην Ιαπωνία και μετά από τρεις ιδιοκτήτες κατέληξε στον Makoto Takai ο οποίος την κράτησε για πάνω από τέσσερις δεκαετίες σε μία αποθήκη για άγνωστους λόγους. Προσέξτε, δεν πρόκειται για μία από τις 1.200 απλές Daytona που είχαν κατασκευαστεί, αλλά για μια από τις 5(!) που είχαν αλουμινένιο αμάξωμα και που είχαν φτιαχτεί το διάστημα 1969-73.

H ολοκλήρωση της κατασκευής της έγινε τον Ιούνιο του 1969 και έχει τον αριθμό πλαισίου 12653 και αριθμό αμαξώματος το 32. Εκτός των άλλων είχε και τα πρωτοποριακά τότε φώτα καλυμμένα με plexiglass ενώ είχε και ηλεκτρικά παράθυρα. Tο αλουμινένιο αμάξωμα εξυπηρετούσε την μείωση του βάρους αφού η συγκεκριμένη Daytona προοριζόταν για αγωνιστική χρήση, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως η συγκεκριμένη είναι η μόνη με προδιαγραφές δρόμου, φτιαγμένη από τον ίδιο τον Scaglietti και πωλημένη σε έναν στενό φίλο του Enzo Ferrari.

 

All eyes have been on the unique barn find alloy 365 GTB/4. It’s unrepeatable and sells for €1,807,000!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RM Sotheby’s (@rmsothebys) στις

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!