NEA

Αυτό είναι το νέο Audi RS4 με τα 450 άλογα

Το νέο Audi RS4 θα είναι διαθέσιμο από του χρόνου, ενώ για την τιμή του στην Ελλάδα ένδειξη αποτελεί το κόστος αγοράς του RS5, που ξεκινά από 117.500€. Όταν στην Γερμανία κοστίζει από 79.800€ (έτσι για να θυμηθούμε την υπέρμετρη φορολόγηση).

Στην Φρανκφούρτη παρουσιάστηκε το νέο RS4 που όπως πάντα προσφέρεται αποκλειστικά και συνεχίζει την παράδοση του RS2 συμπληρώνοντας τη γκάμα κάτω από το iconic RS6 Avant. Κινητήρας είναι ο V6 των 2,9 λίτρων που έχει εξελιχθεί με την Porsche (η τελευταία έχει σημαντικό ρόλο στα top στέισον της Audi από τον γεννήτορά τους το RS2 που κατασκευαζόταν και στο Zuffenhausen) που με τη βοήθεια διπλών turbo αποδίδει 450 ίππους και 600 Nm ροπής.

Την μετάδοση στους τέσσερις τροχούς (προαιρετικά υπάρχει και το Sport πίσω διαφορικό που μπορεί να συνδυαστεί με το quattro) αναλαμβάνει ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Μιλώντας με νούμερα το 0-100 έρχεται σε μόλις 4,1 δεύτερα, ενώ η τελική είναι καταρχήν ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250, αλλά προαιρετικά μπορεί να ξεκλειδώσει και να ανέβει μέχρι τα 280 χλμ./ώρα.

Αισθητικά το RS4 είναι πιο διακριτικό ακόμα και από το RS5, αλλά γίνεται άμεσα αντιληπτό -από τη χαρακτηριστική μάσκα και την επιγραφή quattro στο χείλος του εμπρός σπόιλερ- ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό του. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι στάνταρ, επιπλέον πληροφόρηση παρέχει το Head Up Display (HUD), ενώ για την κάλυψη όλων των ιδιαίτερων απαιτήσεων των πελατών υπάρχει και το Audi Exclusive.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!