NEA

Το BMW i Vision Dynamics «φωτογραφίζει» το επόμενο ηλεκτρικό της μάρκας

Αν και οι περισσότεροι περίμεναν την παρουσίαση της (αποκαλούμενης) i5, η BMW επέλεξε να περιμένει λίγο ακόμα για την προσθήκη ενός τρίτου μοντέλου στην γκάμα της, δείχνοντας στην Φρανκφούρτη ένα πρωτότυπο με την ονομασία i Vision Dynamics.

Πάντως το αμάξωμα και η γενικότερη προσέγγιση είναι προφανές ότι έχουν ως κύριο προσανατολισμό ένα μοντέλο που θα κλείνει την ψαλίδα ανάμεσα στο i3 και στο i8 και το οποίο ως έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο διάστημα χωρίς αυτό όμως να προσδιοριστεί επακριβώς από τους εκπροσώπους της Γερμανικής εταιρίας.

Αυτό που επιβεβαίωσαν πάντως είναι ότι το πρωτότυπο που βλέπουμε είναι πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής και αν και δεν ανακοίνωσαν τα τεχνικά του στοιχεία, έδωσαν στην δημοσιότητα τις επιδόσεις του. Έτσι έχουμε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα που κάνει το 0-100 σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και φθάνει τα 200 χλμ/ώρα σε μέγιστη ταχύτητα. Όσο για την αυτονομία, αυτή βρίσκεται στην περιοχή των 600 χιλιομέτρων.

Σχεδιαστικά το πρωτότυπο είναι ιδιαίτερα φουτουριστικό με πολύ λεπτά LED φωτιστικά σώματα και ιδιαίτερα εντυπωσιακή μάσκα, η οπ οία μάλιστα διατηρεί τις εισαγωγές αέρα όχι για λόγους ουσίας (μιας και πρόκειται για ηλεκτρικό  μοντέλο) αλλά για χάρη της αισθητικής. Υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα για την ψύξη των φρένων ενώ απουσιάζουν οι πλευρικοί καθρέπτες οι οποίοι έχουν αντικατασταθεί με κάμερες. Οι τροχοί έχουν και αυτή αεροδυναμική σχεδίαση με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή αύξηση της αυτονομίας. Στο πίσω μέρος τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα δίνουν τον τόνο στο όλο σχέδιο που είναι αρκετά μίνιμαλ και ίσως και πολύ κοντά στην παραγωγή.

Το πότε και με ποιες αλλαγές θα την δούμε στην αγορά μένει να απαντηθεί από την εταιρία μέσα στους επόμενους μήνες. Πάντως η αίσθηση που επικρατεί αλλά και οι δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της BMW υποδεικνύουν ότι μάλλον βρισκόμαστε πολύ κοντά στην τελική μορφή ενός τρίτου ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρίας, το οποίο θα αυξήσει κάθετα την δυναμική της στην αγορά, όντας ένα αυτοκίνητο ευρύτερης αγοραστικής τάξης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!