NEA

H VW παραδέχεται πως θα περάσουν πολλά χρόνια για την μετάβαση

«Το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ σπουδαίο τα τελευταία 100 χρόνια. Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι η προσαρμοστικότητα του στο οικοσύστημα»…

Μεταξύ άλλων αυτά δήλωσε ο Buckhard Huhnke, αντιπρόεδρος στο τμήμα ηλεκτροκίνησης της VW, σε συνέντευξή του στο Ντιτρόιτ με αφορμή συνέντευξη Τύπου σε μία τεχνολογική ημερίδα. «Θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια για να τελειοποιήσουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την αυτόνομη τεχνολογία».

Η VW θα λανσάρει στους δρόμους τη νέα γενιά ηλεκτρικών της αυτοκινήτων το 2020 μιλώντας για ένα «μπουμ» της ηλεκτροκίνησης από το 2025 και μετά. Ωστόσο, όλες αυτές οι εκτιμήσεις μάλλον ακούγονται υπέρ-αισιόδοξες αφού οι κατασκευαστές μοιάζουν σα να μην λογαριάζουν τον ξενοδόχο. Ο οποίος δεν ειναι άλλος από το αγοραστικό κοινό και κατά πόσο αυτό έχει το κίνητρο (οικονομικό και πρακτικό) για να αποκτήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Διότι αν δεν υπάρξει μία πραγματική βελτίωση (χρόνου φόρτισης, αυτονομία) που θα συνδυάζεται με σημαντική μείωση της τιμής πώλησης, όλες αυτές οι εκτιμήσεις και τα νούμερα μάλλον δεν θα βγουν. Και ας μην ξεχνάμε πόσο μεγάλα είναι τα συμφέροντα σε έναν ενεργειακό παγκόσμιο ιστό στημένο πάνω στο πετρέλαιο που «στερεύει» από τον πλανήτη εδώ και δεκαετίες…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!