NEA

H Lamborghini Urus, το ταχύτερο SUV στο ring

Ακόμα δεν την είδαμε… και οι άνθρωποι της ιταλικής φίρμας υποστηρίζουν ότι το νέο SUV που θα παρουσιάσουν θα είναι σαφώς ταχύτερο από την Porsche Cayenne.

«Το δικό μας SUV θα επιτυγχάνει τελική ταχύτητα άνω των 300 χλμ./ώρα, γιατί είναι Lamborghini. Είναι στο DNA μας. Θα επιτύχουμε τον καλύτερο χρόνο για SUV στη Nordschleife – αυτό είναι ένα πιο γρήγορο SUV», υποστηρίζει ο Maurizio Reggiani, επί κεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Lamborghini. Η δήλωση αυτή είναι, βεβαίως, ενδεικτική των ικανοτήτων του μοντέλου, έρχεται όμως σε αντίθεση με την τοποθέτηση ενός άλλου στελέχους της εταιρίας, του Andrea Baldi, που υποστήριζε προ καιρού ότι η Urus δεν πρόκειται να κυνηγήσει χρόνους σε πίστες.

Παρόλα αυτά, με δεδομένο ότι κάτω από το καπό της θα φέρει ένα ιδιαίτερα ισχυρό σύνολο – πιθανά ένα τετράλιτρο, twin-turbo V8 του ομίλου VW με ισχύ 650 ίππων, η Urus είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταφέρει να χτυπήσει το ρεκόρ της Porsche. Για την ιστορία, στην θρυλική πίστα του Nurburgring, ο κάτοχος του τίτλου για τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων είναι η Porsche Cayenne Turbo S, στην προηγούμενη γενιά της, με χρόνο 7:59.74. Η επίσημη παρουσίασή του ιταλικού μοντέλου έχει οριστεί για τις 4 Δεκεμβρίου, οπότε σύντομα θα έχουμε περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες γύρω από αυτό.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!