NEASMSΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα σκαριά νέο RX με Wankel από τη Mazda;

Έχουν ήδη περάσει 2 χρόνια από την παρουσίαση του πρωτότυπου RX-Vision και, όπως όλα δείχνουν, η Mazda ετοιμάζει ένα ακόμα πρωτότυπο με περιστροφικό κινητήρα.

Η συγκεκριμένη είδηση μας έρχεται από την Αγγλία και συγκεκριμένα από τον αντιπρόεδρο της εταιρίας στην Ευρώπη, υπεύθυνο έρευνας και εξέλιξης. Ο Matsuhiro Tanaka, δήλωσε πως «Στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκυο, θα εισαγάγουμε ένα νέο πρωτότυπο όχημα – μπορείτε να το θεωρήσετε ως εξέλιξη του θέματος του RX-Vision». Ο ίδιος μάλιστα συμπλήρωσε πως «όταν παρουσιάζουμε ένα πρωτότυπο, η πρόθεσή μας ως μηχανικοί και σχεδιαστές είναι να το κάνουμε πραγματικότητα. Αυτό που θα πω είναι ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να το κάνουμε πιθανό».

Όλο αυτό κουμπώνει όμορφα με μία άλλη συνέντευξη, του Mitsuo Hitomi, επί κεφαλής του τεχνικού κέντρου της Mazda, ο οποίος δήλωνε πριν από μερικές εβδομάδες πως «ακόμα συνεχίζουμε να εξελίσσουμε την επόμενη γενιά περιστροφικών κινητήρων». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα επίσημο, πλέον όμως βλέπουμε αρκετό καπνό, για να μην υπάρχει φωτιά… Και με δεδομένο ότι το 2020 η Ιαπωνική εταιρία γιορτάζει τα 100 χρόνια της, δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα νέο RX.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!