SMSΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Google: Πιθανή επένδυση 1 δις δολαρίων στη Lyft

Το ότι η Google ενδιαφέρεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο χώρο των μεταφορών είναι κάτι που δεν έκρυψε ποτέ. Ενδεικτικό είναι και αυτό το ενδεχόμενο επένδυσης.

Για όσους δεν γνωρίζουν τη Lyft, είναι μία ride-hailing εταιρία, παρόμοια με την Uber. Όχι τόσο μεγάλη όσο αυτή αλλά δομημένη πιθανώς καλύτερα και σε μία συνεχώς ανοδική ρότα. Εδώ λοιπόν έρχεται η Alphabet, η μητρική εταιρία της Google να εξετάσει μία πιθανή επένδυση στο ύψος του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων! Μία τέτοια κίνηση σαφώς θα δώσει φτερά στην ανάπτυξη της Lyft, βοηθά όμως και τα απώτερα σχέδια της Google, για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από μερικούς μήνες η Waymo, θυγατρική της Alphabet με αντικείμενο την αυτόνομη οδήγηση, υπέγραψε συνεργασία με τη Lyft με στόχο την επίσπευση της εξέλιξης και της παραγωγής τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης. Με μία τέτοια, νέα επένδυση, η μητρική της Google θα έχει όχι μόνο ένα εξαιρετικό πεδίο δοκιμών αλλά και ολόκληρη τη «δουλειά» έτοιμη, όταν μετά από μερικά χρόνια ξεκινήσει η κοινή χρήση αυτόνομων οχημάτων για αστικές μετακινήσεις.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!