SMSΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Mazda: Ηλεκτροκίνηση για όλα της τα μοντέλα έως το 2030

Τα πλάνα της, αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση ολόκληρης της γκάμας των μοντέλων της, προανήγγειλε η Ιαπωνική εταιρία

Μπορεί αυτή τη στιγμή η Mazda να μην διαθέτει σοβαρή τεχνογνωσία σε θέματα ηλεκτροκίνησης -καθώς σχετικά πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της υβριδικό όχημα, βασισμένο στο Mazda 3- αυτό όμως δεν σημαίνει ότι προτίθεται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στις επιταγές των καιρών. Ο στόχος, μέχρι το 2030, είναι να εφοδιάσει με ηλεκτροκινητήρες όλα της τα αυτοκίνητα, με στόχο τη δραστική μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων.

Τα πρώτα δείγματα ηλεκτρικών συστημάτων πρόωσης, καθώς και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων θα παρουσιαστούν το 2019. Για το σκοπό αυτό μάλιστα η Mazda συνεργάζεται με την Toyota, που έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και γνώσεις επάνω στο αντικείμενο. Παράλληλα, δίνει βάρος και σε σύγχρονους κινητήρες εσωτερικής καύσης, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Masamichi Kogai, CEO της εταιρίας, οι βενζινοκινητήρες, οι πετρελαιοκινητήρες και οι ηλεκτροκινητήρες θα συνυπάρχουν στο μέλλον.

 

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!