ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

VW: Ride sharing υπηρεσίες από το 2021!

Ο γερμανικός όμιλος σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μία ολόκληρη γκάμα αυτόνομων οχημάτων από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Πολύ περισσότερο, στα πλαίσια της έκθεσης της Φρανκφούρτης, ο Johann Jungwirth, επί κεφαλής της ψηφιοποιημένης στρατηγικής του ομίλου, αποκάλυψε ότι από το 2021 θα υπάρχουν υπηρεσίες ride-sharing, κοινής χρήσης αυτόνομων οχημάτων, σε ένα μικρό αριθμό πόλεων ανά τον πλανήτη. Τεχνολογικά είμαστε κοντά για κάτι τέτοιο, ενώ ένα εμπόδιο που παραμένει, το νομικό, καθώς δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν οχήματα χωρίς οδηγό, θα καμφθεί. Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου στελέχους, αναμένεται να αλλάξει η σχετική νομοθεσία στις ΗΠΑ, στα μέσα της επόμενης χρονιάς, ενώ μετά θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, όπως το Ντουμπάι, η Σιγκαπούρη και η Κίνα.

Πληροφορίες γενικότερα για το μέλλον των αυτόνομων οχημάτων έδωσε και ο CEO του ομίλου, Matthias Muller. Αυτός αποκάλυψε ότι μία ολόκληρη γκάμα νέων μοντέλων θα ξεκινήσει από το εικονιζόμενο πρωτότυπο Sedric (από το Self Driving Car), που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο. «Η ομάδα μας εργάζεται ήδη σε ιδέες για μια ολόκληρη οικογένεια πλήρως αυτόνομων οχημάτων Sedric για την πόλη, για πολυτελή κινητικότητα μεγάλης εμβέλειας, για αυτοκινούμενα βανάκια παράδοσης και βαρέα εμπορικά οχήματα».

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!