ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η νέα, σπορ γκάμα της Toyota

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά μία ολόκληρη νέα γκάμα σπορ μοντέλων αποκάλυψε η Toyota στην Ιαπωνία, αρχικά για την τοπική αγορά.

Η εν λόγω γκάμα βασίζεται σε μία κατηγοριοποίηση τριών ταχυτήτων. Τα πρώτα, τα καλύτερα και πιο δυνατά μοντέλα της θα είναι τα «GRMN». Ενδεικτικά, οι Ιάπωνες υποστηρίζουν ότι το Yaris GRMN, που θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2018, θα είναι ταχύτερο από το αντίστοιχο Ford Fiesta ST. Αυτό θα εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.8 λίτρων, ισχύος 209 ίππων και με ροπή 250 Nm. Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου θα αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα, με τα πρώτα 100 να έρχονται από στάση σε μόλις 6,3 δλ. Οι ζάντες του θα είναι σφυρήλατες, αλουμινίου, της BBS, θα φέρει ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το ανάλογο αεροδυναμικό πακέτο, καθώς και βελτιώσεις στο εσωτερικό.

Η δεύτερη σε δυναμισμό σειρά είναι η «GR». Σε αυτή θα υπάρχουν εκδοχές όλων των μοντέλων της Toyota. Όσο για την τρίτη, την πιο ήπια, είναι η «GR Sport». Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι αυτή η κατηγοριοποίηση αφορά αρχικά στην αγορά της Ιαπωνίας. Σε δεύτερο χρόνο κάποιες από τις προτάσεις αυτές θα περάσουν και σε άλλες αγορές, όπως αυτή της Ευρώπης. Επίσης, κρίνοντας και από τη σχετική εικόνα, δεν γίνεται καμία αναφορά στην κορωνίδα που ετοιμάζει η εταιρία, το νέο Supra. Ένα μοντέλο που εξελίσσει σε συνεργασία με τη BMW, το οποίο και περιμένουμε εντός του 2018 ή, στη χειρότερη, το 2019.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!