ΑΓΩΝΕΣ

Κάλυψη video 360 μοιρών για τη Formula 1

Εκτός από ατυχήματα και ανατροπές, το GP της Σιγκαπούρης αποτέλεσε πεδίο για τη δοκιμή νέων καμερών 360 μοιρών, που μπορεί να αλλάξουν την οπτική των αγώνων.

Η εταιρία Tata, τεχνολογικός εταίρος της Formula 1, φρόντισε να τοποθετήσει δύο εξελιγμένες κάμερες, κάλυψης 360 μοιρών στο εν λόγω circuit. Μία στα paddock και μία δίπλα στην πίστα, στην Anderson Bridge. Στόχος της ήταν να ανακαλύψει κατά πόσο τέτοιου είδους κάμερες μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στην τηλεοπτική κάλυψη και μετάδοση των αγώνων. Η δοκιμή στάθηκε επιτυχής, αν και ακόμα υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα που θα πρέπει να διαχειριστούν.

Ένα πρόβλημα, για παράδειγμα, είναι η καθυστέρηση στην επεξεργασία του σήματος, που μπορεί να αγγίξει τα 30 δευτερόλεπτα, αφού η ποσότητα της πληροφορίας είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτή που καταγράφει μία επαγγελματική high definition camera. Παρόλα αυτά, θεωρείται βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα περάσουν σε χρήση, τοποθετημένες τόσο σε σταθερά σημεία, όσο και στα ίδια τα μονοθέσια. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο John Morisson, τεχνικός υπεύθυνος της F1, «Κάναμε αυτή τη δοκιμή για να δείξουμε πώς ένας φίλαθλος θα μπορούσε να παρακολουθεί από την τηλεόραση τον Lewis ή τον Sebastian ή οποιονδήποτε άλλο οδηγό να μπαίνει στα pits, να πιάνει το tablet του και να παίρνει μια δεύτερη, εντελώς συγχρονισμένη 360 μοιρών κάλυψη για όλα όσα συμβαίνουν γύρω από τον οδηγό ενώ είναι εκεί – όχι 30 δευτερόλεπτα μετά την έξοδο του»!

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!