ΔΙΑΦΟΡΑ

Dragster βαρέλι με καύσιμο… νερό! [vid]

Ξέρετε πόσο κάνει 0-100 το πιο γρήγορο… βαρέλι του κόσμου; Ένας Γάλλος με τεχνικές ικανότητες και άγνοια κινδύνου αποφάσισε να το ανακαλύψει.

Εάν νομίζετε ότι μία Ferrari, μία Bugatti ή, ακόμα καλύτερα, ένα μονοθέσιο της Formula 1 μπορεί να χαρίσει απίστευτες επιταχύνσεις, ξανασκεφτείτε το. Όχι πως και αυτά είναι αργά, καλό όμως είναι να μη σταθούν στη γραμμή της εκκίνησης, απέναντι στο εν λόγω «βαρέλι». Το τρίκυκλο που κατασκεύασε ο Γάλλος Francois Gissy δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο, πέρα από μία αλουμινένια δεξαμενή, περίπου 100 λίτρων, στην οποία αποθηκεύει βρόχινο νερό και αέρα, σε πίεση 6.000 psi!

Πατώντας το play θα δείτε τον εφευρέτη και οδηγό στην αρχή της μεγάλης ευθείας της πίστας δοκιμών Paul Ricard. Ανοίγοντας τη σχετική βαλβίδα, η εκτόνωση του νερού είναι τέτοια που κυριολεκτικά εκτοξεύει το τρίκυκλο όχημα προς τα εμπρός. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 0,55 δλ, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 261 χλμ./ώρα! Αξίζει να αναφερθεί ότι στην εκκίνηση το σώμα του δέχτηκε επιτάχυνση της τάξης των 5,138 g! Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και το τέλος του video, όπου με όσο «καύσιμο» του περίσσεψε, ποτίζει και τα λουλούδια…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!