ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι κρύβει στο πίσω μέρος του αυτό το Fiat 500; [vid]

Αν νομίζατε πως μόνο τα πεντακοσαράκια με τον σκορπιό ξέρουν να τσιμπάνε, τότε τι να πει και αυτό που έχει στον πίσω άξονα ένα μοτέρ από Alfa Romeo 4C!

Το σπέσιαλ πεντακοσαράκι προέκυψε για τον εορτασμό των 100 ετών της εταιρίας αναβαθμίσεων Giannini και την επιμέλεια του ανέλαβε η Gran Torino Engineering που πήρε έναν τετρακύλινδρο 1.75 από μια Alfa Romeo 4C και τον έβαλε στο πίσω μέρος του Fiat. Μάλιστα η ισχύς είναι ανεβασμένη κατά 100 άλογα (στα συνολικά 350) με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς και να υπάρχουν 6πιστονα Brembo μπροστά και 4πίστονα πίσω.

H ανάρτηση έχει αλλάξει σε τύπου pushrod (κάτι σαν ράβδοι ώσης όπως στα μονοθέσια της F1) με ελατήρια της Ohlins, ενώ στο αμάξωμα υπάρχει πολύ κάρμπον. Οι ζάντες των 19 ιντσών είναι σφυρήλατες. Το ειδικό Fiat Giannini 350 GP (όπως ονομάζεται) θα μεταποιηθεί σε μόλις 100 μονάδες με το καθένα να κοστίζει 150.000 ευρώ. Αυτά για τους πορωμένους, διότι ένας λογικός θα έλεγε πως ακόμη και μία Alfa Romeo 4C είναι πολύ φτηνότερη… για να μην πούμε για κανά πορσικό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!