ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα 320 χλμ./ώρα είχε πιάσει η Porsche που προκάλεσε το ατύχημα στην Αθηνών-Λαμίας [vid]

Μετά από 7 μήνες δόθηκε στην δημοσιότητα το πόρισμα των ειδικών εμπειρογνωμόνων για το φοβερό ατύχημα στο οποίο μία Porsche 911 είχε πέσει με τρομακτική δύναμη πάνω σε ένα σταματημένο Civic σε πάρκινγκ της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Στο δυστύχημα εκείνο που είχε γίνει στις 26 Φεβρουαρίου και είχε συγκλονίσει την Ελλάδα, είχαν σκοτωθεί τέσσερις άνθρωποι, ο οδηγός της Porsche Γιώργος Βακάκης (γιός του ιδιοκτήτη της εταιρίας Jumbο) και ο συνοδηγό του Ανδρέας Γεωργακόπουλος, ενώ μέσα στο Civic βρήκαν τραγικό θάνατο η 41 ετών Αποστολία Παπαδοπούλου και το τρίχρονο αγοράκι της.

Στο πόρισμα που δημοσιεύεται σήμερα στο “Έθνος” οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι η Porsche είχε αναπτύξει ταχύτητα της τάξης των 320 χιλιομέτρων. Μάλιστα οι δύο πραγματογνώμονες, Γρηγόρης Μιχαλόπουλος και Γιώργος Χαρωνίτης καταλήγουν σε εντελώς διαφορετικό σενάριο από αυτά που κατά καιρούς είχαν ακουστεί τις ημέρες που ακολούθησαν το δυστύχημα, με κυριότερη εκείνη των ακατάλληλων ελαστικών.

Όπως επισημαίνεται στο πόρισμα, τα ελαστικά της Porsche βρέθηκα σε καλή κατάσταση, με πέλμα 6 χιλιοστών την στιγμή που η ελάχιστη αποδεκτή τιμή από τα ΚΤΕΟ είναι τα 1,6 χιλιοστά. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κανένα από τα ελαστικά δεν άρχισε να διαλύεται λόγω της υπερθέρμανσης ή γιατί δημιουργήθηκε τρύπα από κάποιο αντικείμενο στο οδόστρωμα. Οι ειδικοί έχουν στην κατοχή τους και ένα δεύτερο video απ’ όπου προκύπτει ότι ο Bακάκης προσπάθησε να προσπεράσει μία Mercedes. Κατά την φάση της προσπέρασης φαίνεται ότι ο πίσω τροχός της Porsche ακούμπησε στο τσιμεντένιο διάζωμα, με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος του αυτοκινήτου το οποίο ήδη πήγαινε με υπερβολική ταχύτητα. Η επαναφορά του στην άσφαλτο επέφερε και το κλατάρισμα, το οποίο οδήγησε στο μοιραίο αποτέλεσμα.

Μάλιστα οι πραγματογνώμονες παρατηρούν ότι ο οδηγός της Porsche προσπάθησε να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην πορεία του αλλά ήδη ήταν πολύ αργά. Και με τα φρένα μπλοκαρισμένα έπεσε με τρομακτική ταχύτητα πάνω στο Civic που βρισκόταν στο πάρκινγκ της Εθνικής, με τόση σφοδρότητα που το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου στο οποίο βρισκόταν η γυναίκα και το παιδί της τινάχτηκε στον αέρα και πήρε φωτιά, ενώ και τα δύο αυτοκίνητα κόπηκαν στη μέση, και το μοτέρ εκτινάχθηκε σε απόσταση 85 μέτρων!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!